5 obiceiuri dăunătoare cu care îndepărtezi oamenii

  • Publicat:
5 obiceiuri dăunătoare cu care îndepărtezi oamenii
Sursa foto: pexels

Modul în care interacționezi cu cei din jur te poate face plăcută sau mai puțin. Iată câteva trăsături mai puțin atractive care nu fac decât să îi alunge pe ceilalți! Oricât de frumoasă ai fi, dacă posezi una dintre aceste trăsături, nimeni nu va sta lângă tine. 

5 trăsături neplăcute cu care îi îndepărtezi pe cei din jur

Ești absorbită de tine însăți

O persoană centrată pe sine nu este deloc atentă la cei din jur. Este vocală, vorbește doar despre sine și despre ce trăiește.

Dacă ești o astfel de persoană, corectează acest comportament. Dă-le și celorlalți șansa de a se face auziți, respectă-i, ascultă-i activ și fii acolo atunci când au nevoie de tine.

Ești nesigură, îți lipsește cu desăvârșire încrederea în propria persoană

Persoanele care au nevoie în mod permanent de cineva care să le rezolve problemele, să le dea ok-ul cu privire la deciziile proprii sau să le aducă confort în viață sunt persoanele care vor avea de suferit cumplit odată ce toată lumea se va îndepărta de ele.

Dacă te regăsești în descrierea de mai sus, oprește-te din ce faci greșit și schimbă-te. Dacă ai ajuns la vârsta maturității, ești singura responsabilă pentru propriile decizii, alegeri, pentru viață!

Manifești gelozie și invidie

Gelozia este un sentiment complicat ce dărâma relațiile, de orice soi ar fi ele. În egală măsură, invidia nu îți permite să trăiești așa cum ți-ai dori pentru că întreg focusul tău este pe ce fac alții, pe cum trăiesc alții.

Învață să îi mulțumești Universului pentru ceea ce ai, pentru ceea ce ești și pentru binecuvântările oferite. Și să te uiți mai puțin în curtea vecinului. Viața nu este o competiție acerbă cu ceilalți.

Te victimizezi în permanență

Poate cea mai neplăcută persoană dintr-un grup este cea care se victimizează constant. Cu toții avem probleme, cu toții avem traume, lipsuri, răni, șamd. Dar asta nu înseamnă că trebuie să ne văităm excesiv sau să facem o întreagă dramă din fiecare situație măruntă.

Dacă, fără să îți dai seama, ești în zona asta, învață-ți lecțiile și mergi mai departe. Lasă trecutul în urmă și pune focusul pe prezent.

Te lauzi excesiv

Oamenii lăudăroși sunt atât de neatractivi! Cei egocentrici, plini de sine și care vorbesc despre ei și realizările lor non stop. Pe nimeni nu interesează ce sume ai în conturi, unde locuiești sau câte vacanțe pe an îți permiți!

Învață să fii mai umilă, îmbrățișează succesul, însă nu uita să fii om!

Surse: The Everygirl, Business Insider, HealthLine,

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”