5 lucruri pe care nu le fac oamenii respectabili

Dacă vrei să câștigi respectul oamenilor care te înconjoară zi de zi, încearcă să te inspiri din aceste mici secrete la care oamenii respectabili recurg de fiecare dată.
  • Publicat:
5 lucruri pe care nu le fac oamenii respectabili
5 lucruri pe care oamenii respectabili în societate nu le fac Sursa foto: Shutterstock

Respectul este un instrument puternic care îți poate schimba viața în bine. Când oamenii te respectă, există șanse mai mari ca aceștia să te ajute să-ți atingi obiectivele mult dorite. Cu toate acestea, câștigarea respectului este adesea înțeleasă greșit, iar oamenii fac greșeli care ajung să îi coste respect în loc să-l câștige. Deci ce fac diferit oamenii respectabili?

  1. Nu îi disprețuiesc pe alții pentru greșelile lor

Oamenii respectabili înțeleg că greșelile fac parte din viața de zi cu zi și tind să nu-i judece pe ceilalți pentru ele. În schimb, atunci când greșelile trebuie abordate, o fac într-un mod constructiv, care ajută persoana să învețe fără a-i distruge încrederea.

  1. Nu urmăresc validarea externă

Urmărirea validării externe duce la greșeli, cum ar fi disprețuirea altora. Oamenii foarte respectabili caută în schimb validarea internă. Ei fac lucruri care să îi stimuleze să se respecte pe ei înșiși și să muncească din greu pentru a învăța și a crește. Drept urmare, ei obțin validarea externă pe care și-o doresc. Amintește-ți că validarea externă poate fi realizată numai prin creșterea validării interne.

  1. Nu pretind că știu ceea ce nu știu

Este un lucru firesc ca oamenii să pretindă că știu ceea ce nu știu defapt, pentru a evita să pară lipsiți de inteligență. Cu toate acestea, oamenii respectabili nu fac asta. Aceștia sunt sinceri cu privire la ceea ce știu și ceea ce nu știu. Ei nu mint și nici nu evită să recunoască atunci când nu știu ceva. Această integritate este ceea ce îi face pe oameni să-i respecte.

  1. Își asumă responsabilitatea în situații sociale

Există o mulțime de situații în care cineva trebuie să-și asume responsabilitatea, fie că este vorba de o ceartă între prieteni sau o problemă la locul de muncă. Oamenii foarte respectabili nu se feresc să își asume responsabilitatea, chiar dacă acest lucru poate fi incomod.

  1. Nu fac pe victimele

Oamenii foarte respectabili își asumă responsabilitatea pentru acțiunile lor și nu dau vina pe alții. Ei nu joacă rolul victimei și exprimă scuzele de rigoare pentru greșelile lor. În schimb, aceștia învață din greșelile lor și merg înainte.

În concluzie, câștigarea respectului este o abilitate care îți poate îmbunătăți viața. Nu este întotdeauna ușor, dar merită. Evitând greșelile pe care oamenii le fac adesea, poți deveni o persoană foarte respectabilă și poți câștiga respectul celor din jurul tău.

Surse: msn.com, medium.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân