5 lecții prețioase pe care le poți învăța de la oamenii care trec temporar prin viața ta

  • Publicat:
5 lecții prețioase pe care le poți învăța de la oamenii care trec temporar prin viața ta
Sursa foto: shutterstock

Pe drumul vieții vei întâlni cu siguranță mulți oameni. Și nu toți vor rămâne cu tine pentru totdeauna. Unii dintre acești oameni vor fi temporar în viața ta și te vor însoți doar un segment scurt din drumul tău, apoi vor pleca. Iar tu nu trebuie să suferi din cauza asta. Trebuie să înveți lecția și să mergi mai departe. Iată care sunt, așadar, cele mai importante lecții pe care durerea le aduce cu sine! 

5 lecții pe care le înveți doar atunci când suferi din iubire

Iubirea de sine este singura iubire care te va însoți până la final

Oamenii dezamăgesc. Oamenii trădează. Oamenii te pot răni sau te pot părăsi fără o explicație. Cu toate acestea, există o singură persoană care nu te va trăda niciodată și care îți va fi mereu alături. Iar acea persoană ești chiar TU.

Iubește-te mai mult! Investește în tine! Timp, resurse, energie. Vei vedea cât contează. Mai mult, odată ce îți crește stima de sine, va veni și partenerul la care visezi. Și va veni în momentul perfect.

Citește și: 10 lucruri care te fac cu adevărat valoroasă în ochii bărbaților

Oamenii nu sunt ceea ce par, de obicei e mult mai rău

Învață să nu mai crezi tot ce vezi. Da, poate că ești un om bun și ai o inimă pură. Însă, nu toți oamenii pe care îi vei întâlni vor fi asemeni ție. Încearcă să acorzi atenție semnalelor de alarmă și nu lăsa cuvintele să vorbească în locul lor, ci faptele. 

Reține că nu poți obliga pe cineva să te iubească

Ceea ce simte celălalt e dincolo te controlul tău. Uneori nici ceea ce simți tu nu poți controla. Darămite ce simte partenerul.

Da, poate fi cu adevărat cutremurător să simți că nu ești iubită așa cum iubești la rându-ți sau așa cum crezi că meriți să fii iubită, însă asta nu înseamnă decât un singur lucru: că va trebui să te aduni, să accepți situația așa cum este și să pleci mai departe. Cu siguranță că omul tău e acolo undeva. Așteptându-te doar pe tine!

Citește și: Ce presupune de fapt, iubirea de sine?

Ai șansa să te cunoști pe tine și să îți descoperi puterea feminină

A fi puternică nu înseamnă a nu avea emoții, trăiri, sentimente. Poți vărsa lacrimi și în egală măsură să te aduni și să stai cu capul sus! Chiar dacă ai trecut printr-o suferință, alege să nu rămâi ancorată în trecut. Ci să mergi mai departe cu viața ta. Iartă și învață lecția!

Stabilește focusul pe tine, cunoaște-te, dezvoltă-te! Descoperă-ți puterea feminină, iar bărbatul va fi atras precum un magnet, vei vedea! 

Citește și: Feminitatea, un cocteil biologic. Ce-i atrage pe bărbaţi?

Vei fi mai recunoscătoare când vei întâlni iubirea adevărată

Ai auzit vreodată sintagma: „A trebuit să cunosc suferința ca să pot aprecia fericirea?” Dacă dragostea nu a rămas, înseamnă că nu a fost dragoste. E atât de simplu.

Și vei vedea că atunci când vei întâlni iubirea reală, autentică, sănătoasă, vei aprecia fiecare experiență negativă care te-a dus către ea!

Surse: Her Way, Truth Magazine, Deploy Yourself

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân