5 bariere mentale ce pot sta în calea fericirii tale

  • Publicat:
5 bariere mentale ce pot sta în calea fericirii tale
Sursa foto: shuttertsock

Unii sunt de părere că fericirea se învață, timp în care alții cred că aceasta depinde de anumite reușite. Sunt mai fericiți cei care au înțeles viața la nivel spiritual sau cei cu o carieră de succes? Vom află în articolul următor. Dar nu numai asta! Ci și ce ne împiedică să fim fericiți cu adevărat și care sunt barierele mentale de care ne lovim în drumul spre fericire! 

5 obstacole care stau în calea fericirii tale

Renunță la a mai pleca urechea la ce spun ceilalți

Trăiești cu impresia că oamenii te judecă? Te bârfesc? Vrei ca toată lumea să te placă? Ei bine, nu ai înțeles încă cum funcționează viața. 

Dacă ai ceva de spus, spune-o. Clar și răspicat. Nu ține în tine doar pentru a le face altora pe plac. Verbalizează. În cele din urmă, faptul că nu vei putea fi pe placul tuturor nu trebuie să fie problema ta. Niciodată nu îi vei mulțumi pe toți.

Scapă de gândurile care îți fac rău

Lasă gândurile anxioase să treacă, lasă trecutul în urmă, nu mai duce povara experiențelor mai puțin plăcute din viața ta. Ai suferit poate o decepție sentimentală, ai trecut printr-un necaz, șamd, nu te încărca. Ia-ți timp pentru a te vindeca și nu împiedica întreg procesul prin scenarii inutile sau amintiri nefaste. Mergi mai departe!

Citește și: Scapă de gândurile negative!

Renunță la oamenii negativiști și la cei toxici

Tu nu ai nevoie de negativitate în jurul tău. Sub nicio formă. Oamenii pesimiști sau toxici sunt cei care te trag în jos și care te abat de la drumul tău. Nu permite asta. Lasă-i în urmă pe ei și înconjoară-te de oameni frumoși, asemeni ție. 

Citește și: Elimină oamenii toxici din jurul tău!

Renunță la ideea conform căreia trecutul te definește

Nu, trecutul nu te definește. Experiențele din trecut, de orice soi ar fi ele, cumulate, te construiesc ca om, ca structură. Poți schimba în orice moment cine ești. E doar o chestiune de voință.

Nu lasă trecutul să vorbească despre tine sau, mai rău, să îți definească prezentul sau viitorul.

Scapă de obiceiurile contraproductive

Fumezi prea mult? Petreci ore în șir pe social media? Pierzi nopțile și nu reușești să fii productiv la locul de muncă a doua zi? Scapă de obiceiurile nocive care opresc progresul tău și evită să le mai faci.

Alege ceea ce contează cu adevărat pentru tine și, dacă este nevoie, învață să renunți la anumite obiceiuri pentru a fi cu adevărat fericit! 

Surse: Greater good magazine, Happiness interntional, The optimist daily

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân