11 motive pentru care merită să rămâi în România

M-am gândit foarte bine şi am găsit nu 3, nu 5, ci 11 motive pentru care merită să rămân în ţara mea.
  • Publicat:
11 motive pentru care merită să rămâi în România

 M-am gândit foarte bine şi am găsit nu 3, nu 5, ci 11 motive pentru care merită să rămân în ţara mea.

1. România este mai autentică

Când zic asta, mă refer la faptul că locuitorii acestui loc geografic (da, ştiu şi eu zicala cu frumoasă ţară, păcat că-i locuită, dar nu cred în ea) nu şi-au schimbat semnificativ obiceiurile de stil de viaţă şi o ţin tot pe-a lor.

Adică românii trăiesc tot cum le place lor, mai aproape de natură, copii şi animale, pământ, ţară şi familie, mâncare gătită acasă şi mulţi oameni apropiaţi, inclusiv vecini. Românii se iubesc cu foc şi muncesc aşa şi aşa, cum au făcut-o mereu, păstrându-şi identitatea aproape intactă, deşi lumea întreagă e în continuă prefacere.

Şi asta nu e ceva rău. În afară de faptul că la ţară mai găseşti detergent de vase într-o sticlă de Cola de jumate în loc de tixul de demult şi casele au devenit preponderent portocalii, România trăieşte cam la fel şi e mai aproape de valorile primordiale.

2. Orice alegi să faci aici, se simte 

Sunt de acord că în ţara asta sunt enorm de multe lucruri care nu merg cum ar trebui. Dar sunt aşa de multe încât poţi înregistra succese profesionale şi comunitare foarte uşor, dacă te implici. Deşi România e împinsă de la spate şi tot încearcă să ţină pasul cu favoriţii din cursa care se cheamă Europa, totul este ca la început.

De-asta cel care locuieşte aici are posibilitatea să aleagă foarte uşor cauze şi situaţii cărora să se dedice. Iar satisfacţia este pe măsură. Ai unde să pui umărul şi să vezi rezultatele aproape pe loc.

3. Clima şi relieful sunt prietenoase

Abia după ce te plimbi puţin prin frigul, vântul şi ploaia din centrul şi vestul Europei sau prin umezeala combinată cu acea căldură înrobitoare din Asia, înţelegi cât de minunat este faptul (care nouă altfel ni se pare banal şi pe alocuri chiar insuportabil), că avem 4 anotimpuri.

Iar faptul că practic fără să plec de-acasă pot să amuşinez păşunea montană sau să beneficiez de aerosoli la malul mării sau să merg pe canalele Deltei, în plescăit de peşti şi zbor de pelicani, mă mulţumeşte enorm. Să ne gândim la relieful de la unguri şi olandezi sau la clima de la francezi şi nemţi.

Citeşte continuarea pe The One Magazine

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân