Testul sangvin pentru sexul bebelusului

Un nou test sangvin este capabil sa indice sexul viitorului bebelus, inca din fazele incipiente ale sarcinii.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Testul sangvin pentru sexul bebelusului
Liniuta roz sau bleu?

Un nou test sangvin este capabil sa indice sexul viitorului bebelus, inca din fazele incipiente ale sarcinii, potrivit unui studiu realizat de medicii olandezi de la Sanquin Research Amsterdam, relateaza Reuters.

In prezent, parintii care doresc sa cunoasca sexul bebelusului lor inainte de nasterea acestuia o pot face cu ajutorul unei ecografii cu ultrasunete, ce poate fi realizata incepand cu al doilea trimestru al sarcinii.

Noua metoda este deosebit de importanta, deoarece, in unele cazuri, identificarea timpurie a sexului bebelusului are la baza o motivatie de natura medicala – acesta ar putea suferi din cauza unor maladii congenitale care se transmit pe linie materna sau paterna.

Depistarea sexului poate fi facuta in mod traditional prin metode invazive, precum amniocenteza, insa aceasta metoda creste riscul de avort spontan.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân