Mesajul unui educatoare din Berlin: ”Părinți, când vă luați copiii de la grădiniță conectați-vă în totalitate cu ei”

Oricât de ocupați, stresați sau obosiți ar fi părinții aceștia trebuie să le acorde copiilor atenție.
  • Publicat:
Mesajul unui educatoare din Berlin: ”Părinți, când vă luați copiii de la grădiniță conectați-vă în totalitate cu ei”
foto Shutterstock

Una dintre cele mai mari provocări în ziua de astăzi este cu siguranță să ai copii dar și carieră în același timp. Orașele mari, aglomerarea programului, distanțele lungi fac și mai grea misiunea părinților care lucrează. De cele mai multe ori cei care au de suferit din cauza ritmului de viață alert al părinților, evident, sunt copiii. Asta ca să nu mai punem și stresul extrem din pandemie. Copiii însă, indiferent de cât de mici ar fi simt stresul părinților. Și mai presus decât orice, copiii au nevoie să se conecteze cu părinții.

Adică, mai pe românește, atunci când copiii sunt cu părinții au nevoie de toată atenția acestora. Au nevoie să comunice la nivel verbal dar și non-verbal. Nevoia de conectare este una dintre nevoile psihologice de bază.

Copiii nu sunt vinovați de stresul de peste zi al părinților

O educatoare cu peste 20 de ani de experință în lucru cu copii din Berlin F. G. a vorbit părinților la o întâlnire la care am asistat despre cât de important este ca atunci când vin să ia copiii de la grădiniță să vină relaxați, cu zâmbetul pe buze. ”Nu este ușor pentru niște copiii de grădiniță să fie separați de familie și de casă 5 zile pe săptămână chiar și 7 ore pe zi. De aceea, vă rog, nu veniți pe fugă. Nu veniți să-i luați în timp ce vorbiți la telefon. Acordați-le atenție totală.”

Și părinții au nevoie de relaxare: un ceai, o plimbare în natură, meditația ghidată, respirația conștientă sunt câteva metode

De asemenea, în cadrul aceleași întâlniri educatoarea a subliniat faptul că și părinții trebuie să se destreseze și ei au nevoie de suport. ”Mereu spun părinților să bea o cafea la un restaurant frumos, să bea un ceai. Și apoi să vină să își ia copilul de la grădiniță. Când sunt relaxați și transmit copilului o stare bună, de liniște” a mai spus F.G.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân