Mergi în vacanță cu copiii? Nu face aceste 3 greșeli!

Ela Crăciun, blogger de parenting, te învață să eviți greșelile care îți pot distruge vacanța
  • Publicat:
Mergi în vacanță cu copiii? Nu face aceste 3 greșeli!
Pentru o vacanță de familie reușită, nu fă aceste greșeli! Foto arhiva Ela Crăciun

Una dintre cele mai mari bucurii ale anului este plecarea în vacanța de vară. Cu sau fără copii. Vacanța va fi minunată , pe măsura așteptărilor, însă este bine să respectați câteva reguli de aur. Bloggerul de parenting și autor Ela Crăciun are câteva recomandări verificate. În primul rând, dacă mergeți în străinătate asigurați-vă că nu vă lipsesc asigurările medicale.

Chiar dacă în vacanță sunteți mai permisivi, unele reguli sunt obligatorii. Indiferent de cât ar putea riposta copii, este important să bea apă, să consume sucuri naturale, supe.

Copiii trebuie să bea suficientă apă pentru a evita deshidratarea

”În primul rând, atunci când ne aflăm în vacanță cu întreaga familie, este foarte importat să nu subestimăm importanța hidratării. Băuturile acidulate și cu îndulcitori nu sunt recomandate în zilele caniculare. Zahărul poate duce la deshidratare. Totuși, consumul moderat de sucuri naturale sau înghețată de fructe făcută în casă poate fi o alternativă sănătoasă pentru a satisface pofta de dulce a copiilor, fără a le afecta sănătatea”, spune Ela Crăciun.

Programul de somn – a se respecta și în vacanță

Semnele deshidratării la copii sunt: apă: buze uscate, urină închisă la culoare, oboseală excesivă. O altă regulă extrem de importantă de urmat în vacanțe este cea a respectării programului de somn, pentru a evita tantrumurile și a nu distruge rutina construită cu greu acasă.

Nu uitați copiii în fața telefoanelor mobile

Totodată vacanța este momentul ideal pentru a-i învăța pe cei mici cum să interacționeze cu mediu înconjurător, fără a li se permite accesul pe telefoanele mobile.,,Chiar și în timpul liber, este important să nu permitem copiilor să petreacă prea mult timp  pe telefoane sau cu jocuri video. Aceste activități pot limita interacțiunea reală cu prietenii sau membrii familiei. Încurajează copiii facă activități interactive și sociale, precum jocuri în aer liber sau explorarea naturii. Comunicarea și interacțiunea sunt esențiale pentru dezvoltarea emoțională și socială.”, declară Ela Crăciun.

Consultant de specialitate: Ela Crăciun, blogger, autor de cărți de parenting, absolvent ”Curs parenting conștient by dr. Shefali”

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân