De ce nemții scot copiii afară la joacă, indiferent de vreme?

Iată câteva idei pentru îmbrăcămintea copiilor atunci când merg să se joace în natură, observate în Germania, o țară unde copiii se joacă indiferent de vreme și nu se supără nimeni dacă se murdăresc.
  • Publicat:
De ce nemții scot copiii afară la joacă, indiferent de vreme?
De ce nemții scot copiii la joacă, indiferent de vreme? foto Shutterstock

Părinții și bunicii vor să îi protejeze pe cei mici de vreme urâtă și la propriu și la figurat. Însă mișcarea în aer liber, zilnic, este una dintre regulile sănătății optime. Indiferent de vârstă și de anotimp, avem nevoie de aer curat și de lumina soarelui. Iată câteva idei despre cum să faci ieșirile în natură cu cei mici mai plăcute și când e vreme urâtă observate la nemți.

”Cu hainele potrivite, o plimbare este plăcută pe orice tip de vreme” îmi spunea un prieten neamț, explorator la Polul Nord. Iar asta se pare că îi ghidează pe nemți, obișnuiți – ce-i drept cu vremea capricioasă, să se bucure de aer curat indiferent de câte grade sunt afară. Locurile de joacă din Germania sunt de poveste. Sunt construite de artiști, arhitecți în general din lemn, oțel și au la bază nisip. În multe cazuri sunt în zone cu copaci. Copii indiferent de vârste (chiar și cei până într-un an) găsesc o mulțime de activități de făcut, se cațără, merg pe frânghii, își optimizează echilibrul, se dau în leagăne. Pe topogane urcă și în sens invers. Și toate acestea, repet indiferent de vreme.

Salopete de schi de la frații mai mari sau de la second hand

Iată câteva reguli după care germanii îmbracă copiii. Iarna – copiii poartă în general salopete groase. Astfel au și spatele protejat, indiferent de cât de multă mișcare fac. Unii au chiar salopete de schi, alții costume de schi. Deci acest echipament scump nu este ținut la păstrare în dulap pentru următoarea vacanță la munte. Mai ales că ritmul de creștere al copiilor este rapid, mulți nemți se orientează către magazinele second hand pentru achiziționarea hainelor de schi.

Echipamentul de ploaie, nelipsit din garderobă

Atunci când plouă, foarte rar vezi copii care să nu fie îmbrăcați peste hainele normale cu jachete și pantaloni pentru ploaie și vânt. Lor li se adaugă și celebrele ”gummystiefe”, cizmulițe de cauciuc.

Încălțăminte confortabilă, dar nu neapărat nouă

Atunci când vorbim despre încălțăminte, copiii (dacă nu sunt desculță în sezonul cald, dar și primăvara și toamna) poartă diverse tipuri de încălțăminte de calitate, dar adesea foarte uzate. Părinții nemți pun accent pe calitate, confort și pe cât de noi sunt. Așa cum spuneam, nemții sunt mari fani ai reciclării, reutilizării obiectelor. Și primesc cu drag haine și încălțăminte de la alți copii, merg la magazine de tip second hand.

Lână, foarte des prezentă în garderoba copiilor nemți

Foarte des vezi copiii îmbrăcați și în haine de lână. Lâna este călduroasă, este naturală și foarte iubită de nemți. Recunoscuți pentru spiritul lor practic, nemții aleg pentru copii haine cu glugă. Acestea oferă un plus de protecție dacă vântul este puternic, plouă, ninge. Însă asta nu înseamnă că își înfofolesc copiii. Din contră. Îi îmbracă în straturi, iar pe măsură ce copilul se încălzește, readaptează îmbrăcămintea.

Ceai cald, apă la pachet, dar și creme SPF

Tot în sezonul rece, nu se pleacă la drum fără ceai cald într-un termos. Astfel, se și hidratează dar se și menține căldura corpului. Vara, o sticlă cu apă ce se reumple de la orice robinet (apa este foarte bună) este soluția. Crema de protecție solară potrivită pentru pielea copiilor este aplicată cu rigurozitate atât în sezonul cald, cât și când este zăpadă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”