Cum să-ți ajuți copilul să adoarmă la timp

După ce sunt în pat, majoritatea copiilor au nevoie de circa 20 de minute pentru a adormi.
  • Publicat:
Cum să-ți ajuți copilul să adoarmă la timp
foto: Shutterstock

Atunci când vine ora de culcare în multe case cu copii, în loc de liniște se aude multă gălăgie. Ba chiar plânsete, reproșuri. Sau din contră, multă veselie, hohote de râs. Și totuși, ora de culcare a copiilor trebuie respectată cu sfințenie.

 

Iată câteva sfaturi de la medicii pediatri ce vin în ajutorul părinților cu copii greu de adormit. Și evident greu de trezit pentru a merge la școală sau grădiniță.

Fără acces la televizor sau telefoane înainte de culcare

Seara copiii nu trebuie să aibă deloc acces la ecrane. Adică nu îi lăsați la televizor, computer, pe telefonul mobil. Nu este indicat, de asemenea, să vă uitați nici dumeavoastră la filme, emisiuni, știri. Astfel îi ajutați pe copii să se relaxeze mai ușor.

 Fără zahăr înainte de culcare

Seara, după o cină care nu va include desert, sucuri, ciocolată este timpul pentru o poveste. Un ceai călduț din plante indicate vârstei copilului dumneavoastră și apa plata sunt ideale și nu sucuri. Indiferent cât de mult ar insista copilulul. O poveste citită dintr-o carte sau povestită chiar de dumneavoastră este ritualul perfect pentru a conferi o atmosferă relaxantă dar și a lărgi cunoștințele copilului și a dezolta limbajul și imaginația.

 Creați o rutină premergătoare mersului la somn

Și anume, un duș rapid. Spălarea pe dinți. Îmbrăcatul în pijamale. Ideal este ca părinții să-și elibereze programul în acele ore de pregătire a copilului pentru a acorda atenție exclusivă și a liniști copilul.

Dacă părintele este liniștit și copilul va fi liniștit

Spuneți-i fără excepție cât de mult îl iubiți și îl apreciați. Mângâiați-l! Oferiți-i candoare și vorbe frumoase. Așa va fi liniștit și își va relaxa mai ușor corpul. Copiii se trezesc în general singuri, după ce au avut parte de un somn odihnitor.

 Asigurați-vă că a petrecut suficient timp afară în aer liber zi de zi

Indiferent de vreme, copiii trebuie să petreacă timp în aer liber. Înainte de culcare aerisiți camera copilului. Este indicat să porniți o lumină difuză (o veioză) și nu o sursă de iluminat puternică care să fie amplasată chiar deasupra capului.

Fiți alături de copil peste noapte dacă asta i-ați promis

Nu păcăliți copilul că dormiți cu el ca apoi să vă furișați în camera dumneavoastră. Riscul să se trezească peste noapte și să se sperie că a fost abandonat este mare. Copiii nu trebuie mințiți pentru a nu zdruncina încrederea în forțele proprii. Fiți prezenți și onești cu copiii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Boala de reflux gastroesofagian: ce presupune diagnosticul?