Ce se întâmplă în corpul unei femei după fertilizarea in vitro?

Te gândești la fertilizare in vitro? Iată la ce să te aștepți în urma acestei proceduri ce are ca scop instalarea unei sarcini.
Ce se întâmplă în corpul unei femei după fertilizarea in vitro?
Ce se întâmplă în corpul unei femei după FIV? Foto: Mădălina Drăgoi

Unele cupluri care primesc diagnosticul de infertilitate, nu abandonează ideea de a deveni părinți și recurg la metode precum fertilizarea in vitro. În unele cazuri, sarcina se instalează imediat, în alte cazuri este nevoie de mai multe sesiuni de fertilizare in vitro. Deoarece nu este un diagnostic ușor de primit și de acceptat, medicii ginecologi recomandă cuplului dar în special femeii psihoterapie. Ce se întâmplă în corpul unei femei care a recurs la fertilizare in vitro?

 

Dacă vă gândiți la fertilizarea in vitro pentru a deveni părinți cereți sfaturi personalizate de la specialiști în domeniu. Atunci când un cuplu se pregătește pentru fertilizare in vitro este nevoie să facă anumite schimbări în stilul de viață dar și să ai suplimente alimentare. Un stil de viață echilibrat, renunțarea la alcool, renunțarea la fumat. Viitorilor părinți li se recomandă suplimente cu acid folic și vitamina D. Foarte important, chiar dacă se va recurge la fertilizare in vitro, cuplului i se recomandă o activitate sexuală regulată.

Ce se întâmplă în corpul unei femei după fertilizarea in vitro?

Așa cum este de așteptat, organismul va reacționa după fertilizarea in vitro. Iată ce semne și simptome sunt des semnalate medicilor. ”Din cauza tratamentului hormonal injectabil și nivelului crescut temporar de estradiol din sânge, pacientele pot avea dureri pelvine (din cauza creșterii volumului ovarian), cefalee, senzație de balonare, chiar o creștere ponderală de până la 3kg. La aceste se mai poate adăuga și modificarea tranzitului intestinal (alternanța constipație-diaree) sau chiar o senzație de greață/plenitudine gastrică. Însă fiecare pacientă este diferită și nu este obligatoriu să aibă astfel de semne și simptome” a explicat dr. Cristina Damian Tănase, medic ginecolog cu specializare în afecțiuni precum infertilitatea.

Când se instalează menstruația în caz de FIV?

„Menstruația apare la 7-14 zile după puncția ovariană, în funcție de tratamentul folosit pentru declanșarea ovulației” a mai explicat medical ginecolog.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Dr. Cristina Tănase Damian - Medic specialist obstetrică-ginecologie
Dr. Cristina Damian este medic specialist în Obstetrică-Ginecologie și infertilitate, având competențe solide în Ultrasonografie obstetricală, Histeroscopie și Colposcopie, precum și în Infertilitatea Cuplului. Este membru al Colegiului Medicilor din România și al Societății Internaționale ...
citește mai mult
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”