Menstruaţii abundente, dureri la penetrare şi infertilitate

Cum pot fi combătute durerile din timpul actului sexual, ce tratament ar putea fi instituit în caz de menstruaţie abundentă şi ce legătură poate avea anexita cu infertilitatea? Oana le răspunde cititoarelor noastre.
23.05.2013
Menstruaţii abundente, dureri la penetrare şi infertilitate

Cum pot fi combătute durerile din timpul actului sexual, ce tratament ar putea fi instituit în caz de menstruaţie abundentă şi ce legătură poate avea anexita cu infertilitatea? Oana le răspunde cititoarelor noastre.

Menstre abundente

Am 44 de ani şi mai mereu am avut menstruaţii abundente, uneori şi hemoragii. De aproximativ 4 ori mi s-a făcut chiuretaj biopsic şi rezultatul a fost cam acelaşi de hiperplazie simplă folicilinică. Acum 3 ani mi s-a făcut o ablaţie de endometru care nu a reuşit, rezultatul
anatomo-patologic a fost acelaşi. Momentan am o sângerare cam de 4 săptămâni (uneori abundentă, dar în principiu puţin). Nu mai ştiu ce să mai fac. Medicul mi-a spus că trebuie să-mi facă histerectomie totală chiar dacă sângerez ca la menstruaţie, dar că pot opta şi pentru sterilet. (Amya)

Sângerarea continuă şi abundentă reprezintă un factor de şubrezire a sănătăţii – anemie – şi trebuie stopată. Dacă medicul a recomandat histerectomie înseamnă că se teme de complicaţii şi recidiva sângerării. Aşa că probabil e una din soluţiile ideale. Anestezistul va face o evaluare în privinţa evaluării disfuncţiilor sistemului cardiovascular. Multă sănătate şi curaj!


Dureri în timpul actului sexual

Mă numesc Mariana, am 24 de ani şi de vreo 2 săptămâni am dureri la contactul sexual. Ce ar putea fi? Iau anticoncepţionale. La cât timp după întreruperea lor aş putea rămâne însărcinată?

Trebuie să efectuezi o ecografie abdominală pentru identificarea inflamaţiei ce generează durerea. Cât despre sarcină, aceasta se poate instala imediat după întreruperea tratamentului anticoncepţional, chiar la 24 de ore, când medicamentul e total eliminat din sânge. Dar este bine ca să se grefeze pe un sistem genital sănătos aşa că mergi la un control general!

Vreau un bebe

Numele meu este Mirela şi am 32 de ani. De vreo 3 ani am încercat să rămân însărcinată şi nimic. Bineînţeles că înainte de asta nu m-am dus la un control… Acum o săptămână am mers la medic şi am o anexită mai veche şi un chist de 2 cm. Doctoriţa mi-a dat un tratament pentru infecţie şi mi-a zis că se poate trata. Întrebarea mea e, am şanse să rămân însărcinată?

Dacă medicul a apreciat asta, tot ce se poate. Odată cu vindecarea infecţiilor, posibilitatea de a avea o sarcină normală şi un bebe sănătos creşte vertiginos, însă pentru siguranţă, mergi cu rezultatele analizelor hormonale la un medic specializat în planificare familială.

 

Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Recomandare video
Top 5 alimente sănătoase care îngrașă