Copiii cer jocuri noi? Învățați-i să facă colaje din reviste. Gratis!

Creativitatea se dezvoltă zi de zi prin resurse pe care le avem la îndemână.
  • Publicat:
Copiii cer jocuri noi? Învățați-i să facă colaje din reviste. Gratis!
Jocuri interesante fără bani: învățați copiii arta colajelor. Foto: Mădălina Drăgoi

Să ridice mâna sus ce părinți nu aud săptămânal de la copiii lor cereri de jocuri noi. Jocuri noi nu este o soluție, mai ales că în foarte multe familii copiii primesc prea multe jucării. Iar copiii sunt mai încântați de emoțiile pe care le experimentează atunci când primesc decât atunci când se joacă. Este important să le explicăm copiilor despre importanța resurselor, despre plăcerea pe care o pot experimenta când redescoperă un joc nou, dar și despre faptul că pe măsură ce timpul trece văd jocurile cu alți ochi deoarece au mai acumulat experiență de viață. Și nu în ultimul rând trebuie să le reamintim copiilor că nu este nevoie să se cheltuie bani pentru a se juca.

Ci se pot juca cu tot felul de resurse pe care le au la îndemână. De exemplu, decupând din reviste, ziare, pliante de la supermarketuri imagini, cuvinte. Acestea pot fi lipite într-un mod cât mai creativ într-un colaj. O serie de abilități motrice se dezvoltă, dar și creativitatea. Unde mai pui, că acest tip de activitate nu implică deloc costuri suplimentare.

colaj, foto Mădălina Drăgoi
Cu sigurnață aveți reviste vechi, pe care nu le mai folosiți. Ele sunt o sursă pentru colaje și pentru marii artiști, foto: Mădălina Drăgoi

Ce îți trebuie ca să realizezi colaj

Reviste cu imagini cât mai atractive, ziare, pliante de la supermarket, hârtie de ambalat cadouri folosită, stickere, foarfece de hârtie (atenție la vârsta copilului), lipici pentru hârtie, o coală de hârtie sau o pânză, flori, frunze, etc.

Important: înainte de a decupa imaginile stabiliți o temă pentru colaj

Alegeți o temă pentru colaj: de exemplu flori roșii, sau fructe exotice, sau persoanje din desene, ceasuri, modă etc.

Împreună cu copiii, răsfoiți revistele și selectați ce imagini se potrivesc temei și care sunt pe plac. Se decupează. Decupați în paralel.

Următorul pas: se amplasează pe coala de hârtie și apoi se lipesc. În funcție de vârsta copiilor, ideile pentru colaj se vor diversifica, evident. Puteți trasa dungi sau scrie mesaje cu markere colorate între imaginile create.

colaj, foto Mădălina Drăgoi
Creativitate nu are limite în arta colajului. Foto: Mădălina Drăgoi

Expuneți colajul în casă

Puteți fixa colajul pe frigider cu ajutorul unor magneți sau lipi pe ușa camerei copilului pentru a da o însemnătate și mai mare.

Cu prima ocazie vizitați expoziții de pictură, desen etc pentru a cultiva simțul estetic al copilului și a-i menține interesul.

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân