Afirmații pozitive pentru copii (II)

Studiile au arătat că rostirea de afirmații pozitive determină creierul să le ia ca pe un adevăr absolut și să dea ulterior comenzile, ca și cum acele afirmații sunt deja reale.
  • Publicat:
Afirmații pozitive pentru copii (II)

 Tocmai de aceea, dacă îți înveți copilul să repete regulat anumite afirmații pozitive, veți avea împreună de câștigat. Copilului tău îi va crește stima de sine, se va simți bine în pielea lui și capabil să facă tot ce își propune. Iar tu vei fericită că ai un copil liber și încrezător în forțele proprii. Nu uita, că aceste afirmații nu pot înlocui afecțiunea, sprijinul necondiționat, lipsa de judecată sau oferirea de încredere și respect pe care, ca părinte, e normal să i le oferi!

Specialiștii sunt de părere că un copi, pentru a se dezvolta normal din punct de vedere emoțional are nevoie de un sprijin real în părinții săi. O bază de siguranță, cum ar spune John Bowlby, unul dintre creatorii teoriei atașamentului. Părintele ar trebui să fie cel care, în copilăria mică, să îi ofere afecțiune celui mic, să-I aline orice îngrijorare (manifestată prin plâns) și să îi ofere un cadru sigur. Mai mult, este nevoie ca părintele să îl încurajeze să exploreze lumea într-o modalitate sigură, să îi ofere încredere în el și să îl susțină. Iată, că studii recente, spun că și a-i învăța pe cei mici afirmații pozitive face parte din arsenalul de instrumente valoroase despre înțelegerea sinelui sau a lumii pe care un copil ar trebui să “îl primească” de la părinții lui. Iată câteva tipuri de afirmații pozitive care i-ar putea ajuta pe cei mici.

Afirmații pozitive legate de iubirea propriului corp

Mă accept pentru cine sunt.
Sunt frumos/ asa, și în interior și în exterior.
Mă compar doar cu mine.
Nu este nimeni mai bun decât mine.
Sunt unic/ ă și special/ ă.

Afirmații pozitive pentru dimineață

Astăzi va fi grozav.
Astăzi voi încerca tot ce pot.
Mă simt sănătos și puternic astăzi.
Sunt recunoscator pentru _____.

Recitând aceste fraze, copiii pot aștepta cu nerăbdare ziua care tocmai a început. Așa cum ritualurile zilnice de dimineață, cum ar fi spălatul dinților sau aranjatul patului, oferă structură și rutină dimineții, la fel fac și afirmațiile pozitive.

Afirmații pozitive pentru anxietate

Este în regulă dacă fac greșeli.
Sunt în siguranță.
Sunt capabil/ă.
Mă îmbunătățesc în fiecare zi.
Sunt capabil/ă să înving asta.

Afirmații pozitive pentru creșterea încrederii în sine:

Sunt destept/deșteaptă.
Îmi pasă.
Sunt curajos/curajoasă.
Sunt importantă.
Eu contez.

Toți oamenii au momente în care nu se simt grozavi cu ei înșiși, indiferent de context. Folosind aceste afirmații, copiilor li se amintește că sunt minunați așa cum sunt și că este de datoria lor să se iubească și să aprecieze, așa cum o facem și noi cu ei.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Reguli în vacanță pe timp de COVID
Reguli în vacanță pe timp de COVID
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”