Afirmații pozitive pentru copii (I)

Și creierul copiilor are nevoie de practicarea afirmațiilor pozitive.
  • Publicat:
Afirmații pozitive pentru copii (I)

Sănătatea emoțională a unui copil este la fel de importantă ca și sănătatea fizică a acestuia. Dacă și tu îți dorești să cultivi starea de bine, propria validare, o stimă crescută de sine a copilului tău, ia în considerare ideea de a-l învăța câteva afirmații pozitive. Iată câteva exemple simpatice, care sunt potrivite pentru fiecare zi.

Sunt nenumărate studii care arată că repetarea regulată a afirmațiilor pozitive acestora poate încuraja creierul să le perceapă drept realitate, creând o mentalitate constructivă care ne poate ajuta să ne atingem obiectivele. Și la fel ca în cazul adulților, copiii pot folosi afirmațiile pozitive în tot felul de moduri, spun specialiștii.

Afirmațiile pozitive sunt deosebit de importante pentru copii, deoarece le cresc capacitatea de a face față provocărilor vieții și de a trăi pe deplin fiecare moment. Atunci când copiii folosesc fraze pozitive în raport cu ei înșiși, acest lucru ajută la modelarea și consolidarea propriei voci interioare care le va fi alături toată viața, spun psihologii.

Afirmații motivaționale pozitive pentru copii

Pot face și lucruri care mi se par dificile.
Pot face orice îmi propun.
Mă pot gândi la idei grozave.
Pot trece prin orice.

Afirmațiile pozitive motivaționale îi ajută pe copii să facă față provocărilor. Uneori, copiii își pierd motivația dacă simt că situațiile în care se află sunt prea dificile și ajung să spună „nu pot”, pierzându-și încrederea în ei înșiși.

Afirmații pozitive despre dragoste și apreciere

Merit să fiu iubit.
Am oameni care mă iubesc și mă respectă.
Sunt recunoscător pentru cine sunt.
Sunt demn de iubire.
Aleg dragostea în locul fricii.

Aceste afirmații pozitive îi ajută pe copii să acceseze sentimentele de dragoste și apreciere pentru lumea din jur. A-i ajuta pe copiii noștri să construiască acele căi neuronale pentru iubire, apreciere și recunoștință este un dar pe care îl putem oferi prin a-i învăța pe cei mici să practice aceste afirmații.

Afirmații pozitive pentru adolescenți

Sunt suficient.
Nu trebuie să mă schimb pentru a fi suficient.
Sunt important și prezența mea este importantă pentru mine și pentru ceilalți.
Cred în mine și în ceea ce sunt capabil să fac.
Sunt un bun prieten.

Afirmațiile pozitive pot ajuta adolescenții să treacă peste perioadele dificile. Știm cu toții că anii adolescenței pot fi una dintre cele mai grele etape, așa că afirmațiile pozitive sunt cu adevărat importante pentru acest interval de vârstă, pentru a construi din nou încrederea și a încuraja o mentalitate și o perspectivă pozitive.

Toți oamenii au momente în care nu se simt grozavi cu ei înșiși, indiferent de context. Folosind aceste afirmații, copiilor li se amintește că sunt minunați așa cum sunt și că este de datoria lor să se iubească și să aprecieze, așa cum o facem și noi, cu ei.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân