Răbdarea și autodisciplina – două chei în creșterea copiilor fericiți

În țări precum Germania, copiii și adulții sunt autodisciplinați chiar și când vine vorba despre cadourile de ziua de naștere. Chiar dacă le primesc cu 2 luni înainte, nu le deschid înainte.
  • Publicat:
Răbdarea și autodisciplina - două chei în creșterea copiilor fericiți
Foto: Shutterstock

Trăim într-o lume cu ritm alert. Și multe lucruri se întâmplă instant. Mult mai repede decât ne-am fi închipuit acum 10, 20 de ani. Uneori magia e după ce ai făcut un click. E bine, atunci când vorbim despre autoeducație și despre educația copiilor, trebuie accesate răbdarea și autodisciplina. Copilul nu trebuie doar să urmărească rezultate imediate pentru a se simți bine. Mai mult, chiar este indicat să-și întârzie intenționat satisfacția. Despre acest subiect vine cu explicații Flori Bicazan, Profesor şi Trainer specializat în lucrul cu copiii și adolescenții.

Consolidați Autodisciplina pentru un stil de viață echilibrat și succes

A învăța cum să-și întârzie în mod intenționat satisfacția și să-și exercite autodisciplina, îi poate ajuta pe cei mici să aibă un succes mai mare în viață. De asemenea, poate facilita învățarea și abilitățile sociale mai mari în adolescență. Cercetările spun despre copiii autodisciplinați că nu cedează oricărei tentații și au mai multe șanse ca cea mai mare parte a vieții să fie fericiți.

“Autodisciplina la copii prezice mai mult succesul viitor decât inteligența. Această abilitate importantă poate fi insuflată copiilor prin stabilirea rutinelor, aplicarea regulilor și oferirea de recompense și consecințe pentru respectarea sau încălcarea regulilor” explică Flori Bicazan, Profesor şi Trainer specializat în lucrul cu copiii și adolescenții.

Întârzierea satisfacției – cheia succesului la școală și în viață

Capacitatea preșcolarilor de a întârzia satisfacția prezice inteligența, succesul școlar și abilitățile sociale în adolescență. ”Acest lucru se datorează, cel puțin în parte, faptului că autodisciplina facilitează învățarea și procesarea informațiilor. În plus, copiii autodisciplinați fac față mai bine frustrării și stresului și tind să aibă un simț mai mare al responsabilității sociale. Cu alte cuvinte, autodisciplina duce pe lângă succesul școlar și la o mai mare fericire, mai mulți prieteni și un angajament sporit în comunitate.” a încheiat Flori Bicazan, Profesor şi Trainer.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân