Ce se întâmplă, de fapt, dacă pui spumă de ras în mașina de spălat. Puțini români cunosc acest truc genial!

  • Publicat:
Ce se întâmplă, de fapt, dacă pui spumă de ras în mașina de spălat. Puțini români cunosc acest truc genial!

Știi mirosul neplăcut din mașina de spălat, nu-i așa? Acesta este și motivul pentru care, periodic, pui în cuvă bicarbonat sau oțet, pentru a scăpa de el. Doar că, deși pe moment mirosul dispare, pentru că nu-i elimini cauza, acesta va reapărea. Îți spunem imediat și alte moduri în care poți scăpa de miros, dar și câteva lucruri despre sursa lui principală.

Scapă de mirosurile neplăcute din mașina de spălat cu spumă de ras

Încearcă spuma de ras pentru a curăța mașina de spălat și a scăpa de mirosurile neplăcute. În plus, se pare că tot spuma de ras poate să omoare și germenii.

Metoda este simplă, dar rezultatele vor eclipsa orice produs de curățare specializat pentru mașini de spălat. 

Spuma de ras se freacă de tambur, pe ușă, pe garnitura de cauciuc și pe pereți. După toate aceste operațiuni, lăsă spuma să acționeze timp de o jumătate de oră. 

După 30 de minute, pornește mașina pentru un ciclu complet fără haine, programat la cea mai ridicată temperatură a apei. Vezi în video toți pașii:

Cum să scapi de sursa mirosurilor neplăcute din mașina de spălat

Bicarbonatul de sodiu sau oțetul sunt cele mai populare ingrediente când vine vorba despre înlăturarea mirosurilor din mașina de spălat, Doar că acestea, după cum am spus deja, nu înlătură și cauza, adică mucegaiul care le provoacă.  

Arma deloc secretă împotriva mucegaiului o ai și tu acasă, așa că nu-ți rămâne decât să o pui la treabă. Este vorba despre înălbitorul cu o concentrație scăzută de clor, cel pe care îl folosești pentru spălarea rufelor. Ia o sticlă cu pulverizator, pune o cană de înălbitor și completează cu apă. Pulverizează conținutul din sticlă în interiorul cuvei mașinii de spălat și, de asemenea, pe garnitura de cauciuc. Apoi ia un burete și curăță bine suprafețele. La fel procedezi și cu celelalte zone, precum cea în care este compartimentul pentru detergent, spre exemplu, dar și filtrul mașinii de spălat.  

Și, ca să previi apariția mucegaiului, după ce termini de spălat, lasă ușa de la mașină deschisă.

Sursă foto: captura YouTube

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân