Cum alegi cel mai bun loc în avion: sfaturile experților

  • Publicat:
Cum alegi cel mai bun loc în avion: sfaturile experților

Desigur, ne-ar plăcea tuturor să ne bucurăm de spațiul suplimentar pentru picioare și facilitățile oferite de clasa business, dar realitatea este că majoritatea călătorilor încearcă să se încadreze într-un buget. Deci, care dintre locurile din clasa economică din avion reprezintă cea mai bună alegere?

HuffPost a consultat mai mulți experți și iată de ce trebuie să ții cont când alegi locul în avion

Dacă obișnuiești să dormi pe timpul zborului, alege un loc la geam

Nimeni nu își dorește locul din mijloc, din motive evidente, dar cel de la fereastra are dublu beneficiu: peisajele, dacă obișnuiești să te uiți pe geam în timpul zborului, sau locul perfect pentru somn. 

Dacă ai loc lângă fereastră înseamnă că îți poți sprijini capul de perete pentru a te odihni și că nu vei fi deranjat de colegii de rând care se ridică să folosească toaleta.

Dacă urăști turbulențele, ia în considerare locurile de lângă aripi

Există și alte avantaje ale locurilor de lângă fereastră, în special dacă sunt deasupra aripilor. În această parte a avionului se simt cel mai puțin turbulențele, datorită proximității față de centrul de greutate al avionului. Și ajută și faptul că poți trage parasolarul și ocazional ai cum să arunci o privire în afară, pentru a te asigura că totul este în regulă. 

Încearcă să te așezi cât mai aproape de partea din față a avionului, din motive de logistică

Încearcă să te așezi cât mai în față în avion pentru a găsi spațiu pentru bagajul de mână în compartimentul de deasupra scaunelor.

Cu cât ești mai aproape de partea din față a avionului, cu atât durează mai puțin timp îmbarcarea și debarcarea.

A fi aproape de partea din față înseamnă să debarci mai repede decât ceilalți pasageri, ceea ce poate fi o salvare  în cazul unor zboruri conexe când nu ai prea mult timp la dispoziție. 

Sau cel puțin evită ultimele rânduri

Chiar dacă nu poți rezerva un loc aproape de partea din față, merită să încerci să eviți ultimele câteva rânduri ale avionului când este posibil. Aici vei simți cel mai puternic turbulențele, dar vei avea parte mereu de zgomot și mirosuri ciudate, din cauza pasagerilor care folosesc toaleta, iar spătarul scaunului nu se rabatează. 

Pentru zborurile lungi, rezervă un loc la culoar

Pentru zborurile lungi, ideale sunt locurile de la culoar, pentru că îți poți întinde picioare, te poți ridica și face câțiva pași la fiecare jumătate de oră fără să îți deranjezi vecinii de scaun. În plus, ai mai ușor acces la compartimentul de bagaje de deasupra scaunelor și este mai ușor să debarci fără a trebui să aștepți mai mulți oameni.

Alege cu înțelepciune locurile de lângă ieșirile de urgență

Mulți călători încearcă să aleagă locuri în rândurile de lângă ieșirile de urgență atunci când zboară, deoarece în acele zone există adesea spațiu suplimentar. Dar această opțiune poate avea și dezavantaje. Unul dintre ele este că scaunele nu se rabatează, deci, nu poți avea o poziție confortabilă în timpul zborurilor mai lungi. O altă problemă este că nu vei avea voie să ții niciun bagaj, fie el cât de mic, sub scaun sau la picioare, deci, vei fi nevoit să te ridici de fiecare dată când vei avea nevoie de ceva. 

În cele din urmă, fiecare pasager are nevoi diferite când vine vorba de alegerea locului în avion. Așadar, data viitoare când zbori, gândește-te ce preferi și ține cont de aceste sfaturi ale experților pentru a face cea mai bună selecție pentru tine.

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân