Condimentul din bucătărie pe care să-l pui în mașina de spălat. Trucul care face diferența când vine vorba de hainele colorate

De ce este bine să adaugi piper negru în mașina de spălat.
  • Publicat:
Condimentul din bucătărie pe care să-l pui în mașina de spălat. Trucul care face diferența când vine vorba de hainele colorate
sursa foto: Envato

Spălarea hainelor prezintă una dintre sarcinile de rutină pe care trebuie să le facem aproape zilnic. De multe ori, spălatul hainelor colorate poate fi anevoios. După câteva spălări, hainele se decolorează, dar această problemă variază de obicei în funcție de tipul de țesături și de îngrijirea pe care le acorzi acestora. Adăugarea unui condiment din bucătărie la mașina de spălat te poate ajuta enorm la păstrarea culorii intacte a hainelor.

Ce se întâmplă dacă adaugi piper negru în mașina de spălat

În timp, hainele se decolorează de la prea multe spălări la mașina de spăla, iar multe gospodine încearcă să găsească trucuri pentru a combate acest lucru. De aceea, experții recomandă să adăugăm piper negru la mașina de spălat. Se spune că acest condiment te poate ajuta să păstrezi culoarea țesăturilor.

Poate părea greu de crezut, dar piperul, condimentul comun din bucătărie, poate face o diferență semnificativă când vine vorba de spălarea hainelor.

Piperul negru nu se folosește doar la prepararea diverselor mâncăruri, ci este util și la păstrarea culorilor hainelor în mașina de spălat.

Tot ce trebuie să faceți este să adăugați o linguriță de boabe de piper negru direct în tamburul mașinii de spălat și pornește un program cu apă rece sau cu temperaturi foarte scăzute.

După ce programul mașinii s-a terminat, hainele tale vor fi curățate, iar culorile vor fi mai strălucitoare și vii.

Acest condiment face minuni pentru hainele colorate

În acest mod, piperul va îndepărta toate reziduurile de detergent de pe haine, oferind o nouă viață culorilor.

Totodată, adăugarea de piper în mașina de spălat poate ajuta și la eliminarea mirosurilor neplăcute. Uleiurile naturale din piper neutralizează și absorb mirosurile neplăcute, lăsând hainele cu un miros proaspăt și curat.

Citește și: Adina Buzatu, truc inedit pentru a păstra perechile de blugi ca noi: „Îi pun în congelator 24 de ore”

Pe lângă piper negru, mai puteți folosi și alte ingrediente sau alimente care protejează culorile hainelor.

Sucul de lămâie poate fi adăugat la detergent, pentru că ajută la albirea hainelor albe și la învierea culorilor hainelor decolorate.

Mai mult de atât, sarea de mare revitalizează culorile hainelor întunecate. Puteți pune direct tamburul mașinii de spălat sau o poți folosi pentru spălarea manuală. Amestecă 2 linguri de sare mare, 1 pahar de ceai și 1 pahar de oțet. În acest amestec poți înmuia hainele înainte de a le băga la mașina de spălat. Vor arăta ca noi!

Ca să redai intensitatea negrului, puteți utiliza cafea sau ceai negru: infuzează 2 cești de cafea și adaugă-le în compartimentul de detergent.

Citește și: 10 alimente antiinflamatoare. Sunt „balsam” pentru suferinzii de reumatism și artrită

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân