Ce se întâmplă dacă amesteci bicarbonat de sodiu cu balsam de rufe, de fapt. E cel mai tare truc!

  • Publicat:
Ce se întâmplă dacă amesteci bicarbonat de sodiu cu balsam de rufe, de fapt. E cel mai tare truc!

Potrivit studiilor, ne petrecem o treime din viață dormind, motiv pentru care este extrem de important ca dormitorul să fie mereu curat, igienizat și aerisit. Lenjeria trebuie spălată cu apă fierbinte, salteaua este necesar să fie igienizată periodic, iar păturile și pernele ar trebui spălate mai des, pentru a scăpa de acarieni, pielea moartă, transpirația și saliva pe care le lăsăm când dormim. Cu doar câteva ingrediente poți face un dezinfectant puternic chiar la tine acasă și îl poți folosi pentru saltea și perne, care sunt mai greu de spălat. 

Amestecă bicarbonat de sodiu cu balsam de rufe pentru un spray dezinfectant foarte eficient

Este foarte important să spălăm cearșafurile cel puțin o dată pe săptămână, dar nu putem pune salteaua în mașina de spălat, așa că este important să căutăm remedii pentru a o menține în stare bună și pentru a evita problemele de sănătate. Iată cum poți face un spray dezinfectant foarte eficient:

Ingrediente

  • 2 linguri apă oxigenată
  • 4 linguri de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingură de balsam de rufe
  • 2 linguri de săpun neutru ras
  • 1 litru de apă

Cum se prepară

Fierbe un litru de apă într-o oală și adaugă săpunul apoi amestecă până se dizolvă. Oprește focul și continuă să amesteci până se încorporează perfect. Cât este încă fierbinte, dar cu focul stins, adaugă restul ingredientelor.

Amestecă până când devine o soluție omogenă și lasă-o să se răcească.

Toarnă soluția într-o sticlă cu pulverizator, agită foarte bine înainte de utilizare. Îndepărtează la fiecare trei zile cearceafurile de pe pat și pulverizează soluția pe saltea și pe perne. Las-o timp de o oră, în camera cu ferestrele deschise, pentru a se usca.

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân