Vrei o casa cu aroma fresh, imbietoare?

Miros de mancare? Luati cateva bete de scortisoara (se gasesc la departamentul condimente in orice supermarket) si aruncati-le intr-un litru de apa pusa la fiert.
  • Publicat:
Vrei o casa cu aroma fresh, imbietoare?
Vrei o casa cu aroma fresh, imbietoare?

Iata remediile naturale pentru ca locul in care traiti sa miroasa perfect. In plus, solutiile din natura nici nu costa foarte mult.

Toate spray-urile de locuinta emana substante chimice care trebuie ulterior eliminate din organism. Lucrul acesta il face ficatul, pe care astfel il stresati doar ca sa stati in aerul frumos mirositor. Stim ca e important acest aspect, dar aveti solutii care nu va solicita ficatul si asa pus la grea incercare de catre agentii de poluare din aer.

Mirosul de mucegai

Umidificatorul isi face treaba bine. Dar cel mai ieftin e banalul otet. Acesta omoara peste 80% din tipurile de mucegai. Otetul se pune intr-un pulverizator si se aplica pe suprafetele acoperite de mucegai. Stergeti apoi cu un burete si iar pulverizati. Nu clatiti pentru ca mirosul dispare in cateva ore. Mucegaiul poate provoca alergii si poate sa va dea o stare de oboseala sau chiar depresie.

Mirosul de mancare

Cel mai bine iese daca stergeti peretii cu bicarbonat alimentar. Dar toata lumea stie ca, odata ce ati gatit din nou, reapare un miros neplacut. Asa ca aveti la indemana o varianta simpla. Luati cateva bete de scortisoara (se gasesc la departamentul condimente in orice supermarket) si aruncati-le intr-un litru de apa pusa la fiert.

Dupa ce puneti scortisoara in apa, dati focul mic timp de 30 de minute. Mirosul este de-a dreptul exceptional. Repetati aceasta operatiune dupa ce gatiti mult. In apa se mai pot pune coji de portocala si cuisoare.

Mirosul covoarelor

Daca aveti covoare prin toata casa, se poate ca acestea sa aiba un miros deranjant la un moment dat, chiar daca le mentineti curate. Sub covoare se pun levantica si coji de portocale uscate. Veti simti un miros frumos ori de cate ori calcati pe covor. Levantica se poate plasa si intre haine, pentru ca tine moliile departe de acestea. Ca sa improspatati covorul dupa ce il aspirati, imprastiati bicarbonat de sodiu cu uleiul volatil preferat. Lasati circa 20 de minute si apoi aspirati din nou.

Mirosul pardoselei
 
Daca nu aveti covoare, ci gresie sau parchet in toata casa, s-ar putea ca produsele chimice de curatat sa nu va satisfaca simtul olfactiv. In plus, acestea pot produce alergii copiilor foarte mici. Aveti ca alternativa ulei volatil (il gasiti la magazinele cu produse naturiste). Alegeti esenta preferata si puneti cateva picaturi in apa calda. Apoi spalati pardoseala. Mirosul va fi unul relaxant. 
 
Mirosul de haine statute
 
Dupa ce luati hainele de pe sarma in anotimpul rece, exista riscul ca acestea sa miroasa a statut. E pacat sa le spalati din nou, mai ales ca sunt curate. Indepartati mirosul daca in apa din rezervorul fierului de calcat puneti zeama de lamaie.
 
Mirosul cosului de gunoi
 
Sa presupunem ca aruncati gunoiul in dulapiorul situat sub chiuveta. E imposibil sa nu miroasa urat in acest spatiu. Ca sa luati mirosul “cu mana” folositi acelasi banal otet. Reteta este sa il puneti nediluat 
intr-un vas mic, chiar langa cosul de gunoi. 
 

Citeste si: Casa frumoasa la un pret accesibil

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”