Cum să îţi amenajezi casa cu un buget redus

Visezi la o casă frumoasă şi relaxantă ? Dacă ai orice fel de spaţiu de locuit, poţi să-l decorezi la modă, chiar dacă în oraş e încă criză mare. Iată câteva sugestii cu adevărat ieftine.
  • Publicat:
Cum să îţi amenajezi casa cu un buget redus

Visezi la o casă frumoasă şi relaxantă ? Dacă ai orice fel de spaţiu de locuit, poţi să-l decorezi la modă, chiar dacă în oraş e încă criză mare. Iată câteva sugestii cu adevărat ieftine.

În orice spaţiu, prima oară se alege culoarea pereţilor. Cel mai ieftin e să cumpăraţi vopsea albă, dar ca totul să nu fie tern, zugrăvirea unui singur perete într-o culoare diferită face toţi banii. Pentru aceasta aveţi nevoie doar de 5 kg de vopsea colorată nu foarte stridentă, ceea ce nu e scump, indiferent de tipul ales. În felul acesta, camera devine interesantă. Designerii vă recomandă să puneţi pe pereţi câteva fotografii de familie sau fotografiile copiilor, pe care le înrămaţi într-un cadru colorat – există variante extrem de ieftine. Pe un singur perete e recomandată o oglindă, ca să daţi volum camerei.

Mobila pe care o aveţi poate fi mutată astfel încât camera să pară nouă. Piesele mici cum ar fi măsuţele sau comodele pot fi vopsite într-o altă culoare – se poartă galbenul, care e viu şi dă căldură încăperii. O altă variantă ar fi ca pe mobilă să lipiţi autocolante cu motive geometrice sau vegetale, adică exact ce e în tend şi, gata, aveţi o mobilă nouă! Husele pentru canapea sau fotolii sunt ieftine şi înviorează, la fel ca şI câteva pernuţe colorate.

O veioză simplă amplasată pe podea aduce întodeauna un aer nou şi tot pe podea e foarte modern dacă puneţi vase decorative – cu siguranţă aveţi câteva prin casă. Camera poate fi întregită cu perdele noi, colorate. Puteţi să luaţi material pur şi simplu şi să le bricolaţi acasă. Varianta cea mai ieftină şi foarte cool este o pânză de sac în loc de perdea, agăţată de draperie. Lumina trece prin acest material şi devine foarte caldă, iar încăparea – foarte primitoare.

Dacă sunteţi mare amatoare de cafea, specialiştii vă recomadă să vă amenjaţi un loc destinar savurării acestei băuturi. Iată o idee: un scaun balansoar pe care aruncaţi neglijent un pled, o măsuţă din fiert forjat (cel mai ieftin), iar alături o jardinieră mare, din lemn, plină cu plante de apartament. În felul acesta spaţiul arată spectaculos, iar efortul financiar este minim. Plantelele aranjate în jardiniere din lemn pot fi poziţionate în toată casa în anotimpul rece. Dau extrem de multă căldură spaţiului de locuit.

Dacă lucraţi acasă, psihologii vă sfătuiesc să nu vă alegeţi un birou pompos. Banala masă este suficientă, eventual neîncărcată cu lucruri mici care distrag atenţia. În felul acesta, munca devine eficientă, iar amenajarea se face cu un minim cost.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân