Decoraţi-vă casa cu stil: obiectele mici contează!

Să spunem că nu vreţi să vă aglomeraţi casa cu mobilă. Vă limitaţi la strictul necesar şi, în felul acesta, curăţenia durează puţin, iar senzaţia de spaţiu este mai puternică. Este corectă această atitudine şi din perspectiva igienei. Dar poate aţi vrea să aveţi o casă cu stil. Iată cum puteţi proceda!
  • Publicat:
Decoraţi-vă casa cu stil: obiectele mici contează!

Să spunem că nu vreţi să vă aglomeraţi casa cu mobilă. Vă limitaţi la strictul necesar şi, în felul acesta, curăţenia durează puţin, iar senzaţia de spaţiu este mai puternică. Este corectă această atitudine şi din perspectiva igienei. Dar poate aţi vrea să aveţi o casă cu stil. Iată cum puteţi proceda!

O casă curată nu este doar o casă în care se folosesc des aspiratorul şi substanţele de igienizare. Specialiştii consideră că o casă curată este cea în care se află doar câteva obiecte mari (pat, dulap), iar restul lucrurilor fără folosinţă se reduc la maximum.

În felul acesta, praful nu are pe ce să rămână fără să fie observat, iar igiena casei poate fi făcută rapid şi corect. Acestea sunt recomandările dacă locuiţi în special în oraşe în care cantitatea de praf este mare şi devine imposibil de controlat să nu intre şi în casă.

Dar şi praful de casă trebuie luat în seamă, mai ales pentru alergici. Praful de casă conţine microorganisme (acarienii) şi nu are nici o legătură cu praful din exterior. Să spunem că vreţi să faceţi uşor şi rapid curăţenie în casă, dar în acelaşi timp vă doriţi o locuinţă cu stil, cu pete de culoare, cu câteva obiecte care vă dau o stare de bine şi care înlătură senzaţia de austeritate.

De exemplu, o bucătărie simplă poate fi oricând îmbunătăţită în privinţa aspectului cu un bol supradimensionat în care puneţi jumătăţi de felii de portocale şi lămâi. Vă costă mai puţin decât orice buchet de flori şi trebuie schimbate la 3-4 zile. Arată spectaculos, miros spectaculos şi reprezintă decorul potrivit pentru bucătărie.

În hol, dacă aveţi vreo măsuţă, plasaţi un felinar mare, ideal vintage, în care aprindeţi sau nu o lumânare. Schimbă astmosfera radical. Felinarul poate fi poziţionat şi direct pe podea. În acest caz, trebuie să aibă o dimensiune cât mai mare, ca să obţineţi un efect vizual. În locul acestuia, e posibil să puneţi şi o lampă pe gaz, tot de dimensiuni mari. Există şi variante colorate în comerţ.

În living, cu siguranţă aveţi un fotoliu pe care vă relaxaţi ori în faţa televizorului, ori beţi un suc sau o bere, ori citiţi revista preferată. Ce-ar fi ca, lângă acest fotoliu, să puneţi o pernă mare, înaltă, colorată pe care să vă sprjiniţi picioarele? Devine şi un obiect de decor demn de luat în seamă, dar şi un obiect mai mult decât folositor după o zi lungă şi obositoare la serviciu. Ideal ar fi să vă luaţi o pernă din bumbac, care poate fi spălată uşor.

În dormitor nu e recomandat să ţineţi flori tăiate. Mirosul, dar şi polenul irită peste noapte, chiar dacă nu sunteţi alergici. Schimbaţi aspectul unui dormitor dacă, direct pe podea, puneţi o cutie mare din lemn, plină cu scoici şi pietre de la mare. Pentru cei mai mulţi oameni, marea înseamnă linişte şi relaxare, aşa că şi pentru dormitor e indicat să plasaţi obiecte care, la nivelul creierului, sunt asociate cu relaxarea, dar şi vacanţa.

Acestea se spală o dată pe săptămână şi se usucă bine înainte de a le pune din nou în cutie. Şi nu uitaţi de balcon. Într-o cutie de metal, puneţi flori uscate, pietre, iar lângă geamuri plasaţi cutii decorative pentru păsări.

Lângă o cutie decorată pentru păsări, e potrivit un bol mare colorat cu flori puse în pământ sau un bol plin cu flori colorate de câmp sau cât mai puţin pretenţioase. Senzaţia de căldură, de acasă, de prietenie nu se obţine cu flori scumpe, cumpărate de la o florărie cu pretenţii.

Se obţine cu floricele de pe marginea drumului, cu crenguţe de pomi fructiferi (care rezistă foarte mult timp în apă), cu iarbă de dimensiuni mari, cu spice de grâu verzi sau galbene.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”