Temperatura optimă în casă. Câte grade ar trebui să ai în fiecare încăpere

Căldura excesivă nu este benefică organismului
  • Publicat:
Temperatura optimă în casă. Câte grade ar trebui să ai în fiecare încăpere
sursa foto: envato

A venit sezonul rece, așa că multe persoane au început deja să dea drumul la căldură în case. Se știe că fiecare persoană se va simți bine la o temperatură diferită, dar experții au dezvăluit care este temperatura optimă pe care trebuie să o avem în locuințe. Câte grade ar trebui să ai în fiecare încăpere? Răspunsul te va uimi! 

Câte grade trebuie să avem în casă

Căldura dintr-un apartament este foarte bună pe timpul sezonului rece, dar atenție, aceasta poate fi uneori dăunătoare organismului. De obicei, căldura excesivă dintr-o casă poate duce la apariția a tot felul de stări ciudate. Așadar, iată câte grade trebuie să aveţi în cameră pentru a vă simţi confortabil.

Sunt persoane care spun că o temperatură sub 20 de grade Celsius nu este suficientă într-un cămin, în sezonul rece. Dar confortul termic poate varia de la persoană la persoană. O încăpere poate părea foarte răcoroasă pentru cineva sensibil la frig, dar pentru altcineva poate părea să aibă temperatura optimă.

La schimbarea anotimpurilor, organismului îi trebuie puțin timp să se acomodeze la noile temperaturi. În urma unor experimente, experții au concluzionat că nu trebuie să avem mai mult de 21 grade Celsius în casă.

Experții au deslușit misterul

Citește și: Cele mai MURDARE obiecte din bucătărie. Uluitor unde se ascund bacteriile, de fapt

De regulă, sufrageria este locul unde ne petrecem o mare parte din timp, așa că temperatura optimă în sufragerie este de 19-22 de grade Celsius, în funcție de preferințe.

„Uneori, temperaturile pot avea un impact și asupra somnului. Experții sunt de părere că încăperile răcoroase contribuie într-un mod pozitiv la o noapte de odihnă profundă. Din acest motiv, ar trebui ca temperatura să fie în jurul valorii de 16-22 de grade. O temperatură ridicată ne poate afecta capacitate de concentrare. Pentru copii și sugari, temperatura ideală a camerei în timpul somnului ar trebui să fie cuprinsă între 16-24°C. În schimb, dacă temperatura din cameră nu este situată corespunzător puteți ajunge să suferiți se insomnii”, potrivit playtech.ro.

Temperaturile ideale pentru fiecare cameră:

  • Living: 20-22°C
  • Dormitor: 16-19°C
  • Bucătărie: 18-20°C
  • Baie: 22-24°C
  • Hol: 15-18°C
  • Cămară: 15-18°C
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân