Sobele șemineu cu aspect rustic marchează noul trend în materie de încălzire și decor (P)

  • Publicat:
Sobele șemineu cu aspect rustic marchează noul trend în materie de încălzire și decor (P)

În ultima vreme a apărut un nou trend printre românii care caută combinația dintre funcționalitate și designul unic când vine vorba despre încălzirea alternativă pe lemne. În loc să dai o grămadă de bani pe achiziția si recondiționarea unei sobe second, de care nici măcar nu ești sigur că mai funcționează în parametri optimi, mai bine mergi la sigur și alege o sobă nouă care funcționează impecabil și care poate arăta excat ca sobele vechi din fontă sau teracotă.

Asadar, soba pe lemne din oferta prietenilor noștri de la Pefoc, pe lângă randamentul caloric superior, propune și un design deosebit cu linii moderne, minimaliste sau modele cu aer rustic, ce imită patina timpului regăsită la sobele vechi din casa caldă a părinților sau bunicilor în care ne petreceam cu atât de mult drag, frumoasele noastre vacanțe de iarnă!

În epoca vitezei și a tehnologiei în care totul tinde spre modern și minimalism, alege să combini din punct de vedere decorativ, designul rustic de demult, cu funcționalitatea și cele mai noi tehnologii în materie de soluții termice alternative!

Design-ul special și dimensiunile de la cele mai mici și până la cele mai impunătoare, permit amplasarea acestora în orice tip de încăpere. În plus, sobele ale căror pereți sunt construiți din fontă refractară de înaltă calitate cu o grosime minimă de 8 mm, facilitează utilizarea maximă a căldurii și garantează o durată mare de viață. Aplicarea sistemului de curățare a sticlei menține sticla focarului permanent curată, ceea ce înseamnă că oferă mereu o priveliște frumoasă a flăcării și ușurează munca de întreținere a sobei șemineu.

O astfel de sobă pe lemne specială, pe lângă faptul că este mult mai accesibilă decât orice șemineu pe lemne ieftin, poate încălzi chiar și o întreaga locuință de dimensiuni mici spre medii. Caracteristicile noilor sobe șemineu ușurează semnificativ utilizarea acestora, dar și a întreg procesului de încălzire casnică.

Meșterii ne-au mai explicat că, dotarea cu sistem de triplă combustie al focarului facilitează arderea primară direcționată pe partea frontală a vetrei, în timp ce arderea secundară se face cu aer proaspăt, adus prin ajutorul orificiilor amplasate pe peretele din spatele camerei de ardere. Modelele cu căptușeala de șamotă plasată în interiorul camerei de combustie, asigură eficiența procesului de ardere, sticlă mai curată și menținerea căldurii pentru timp îndelungat.

Acestea sunt doar unele dintre cele mai remarcante caracteristici și posibilități de accesorizare ale sobelor de tip șemineu, transformate cu timpul în adevărate bijuterii tehnologice de către cei mai renumiți producători din industria încălzirii casnice premium, dar la costuri accesibile pentru fiecare buzunar.

În schimb, dacă ești nevoit să încălzești un spațiu mai mare și deții bugetul necesar, poți alege una dintre variantele mai puternice de încălzire alternativă, precum: șemineele clasice pe lemne, semineul pe gaz sau peleți. Iar dacă stai la bloc, un șemineu decorativ electric sau cu bioetanol, îți poate transforma locuința într-un cămin primitor, în care domnește bunul gust și confortul termic absolut pentru tine și familia ta!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân