Câteva modalități simple pentru curățarea ecologică a grătarului de acasă (P)

  • Publicat:
Câteva modalități simple pentru curățarea ecologică a grătarului de acasă (P)

Chiar dacă sezonul tipic pentru festinuri culinare în aer liber este încă destul de departe, nimic nu ne poate opri să profităm de o zi cu puțin soare și să încingem un grătar în mijlocul iernii, alături de gașca de prieteni gurmanzi.

Când ne gândim la reuniuni de familie, distracție cu prietenii, natură și aer liber, ne gândim bineînțeles și la mâncare bună. Pentru experiența gătitului și gustul preparatelor, grătarul este prima noastră alegere. Așa că scoate-l din cămara sau garajul în care l-ai lăsat să hiberneze peste iarnă și pregătește-l să încingă din nou carnea suculentă și preparatele care îi lasă pe toți să înghită în sec de poftă!

Dar dacă nu sunteți tocmai adeptul soluțiilor chimice puternice de curățat, mai ales când vine vorba despre servit mâncarea de pe grilajul unui gratar gradina, iată câteva trucuri și modalități simple cu ajutorul cărora vă puteți curăța grătarul de acasă rapid și sigur, cu soluții ecologice la îndemână.

Bicarbonatul de sodiu dizolvă grăsimile de pe suprafața grătarului

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient-minune pentru dizolvarea tuturor tipurilor de substanțe organice, pentru combaterea grăsimilor și alimentelor lipite. Se aplică peste grătarul umed și se lasă să acționeze timp de 10 minute. Apoi activați bicarbonatul cu apă caldă și spălați cu ajutorul unui burete.

Oțet

Faceți o soluție de oțet cu părți egale de oțet alb și apă, pulverizați pe grătar și lăsați să acționeze o jumătate de oră. Apoi, goliți sticla și umpleți-o cu o cantitate mică de oțet. Pulverizați din nou, lăsați să acționeze pentru încă o jumătate de oră, apoi ștergeți grătarul.

Curățarea grătarului cu cafea

Această metodă funcționează foarte bine dacă utilizați un filtru pentru a prepara cafea. Pur și simplu reumpleți filtrul cu apă fierbinte și turnați cafeaua peste grătar.

Perie de curățare

Periile multifuncționale și bureții de sârmă nu sunt cea mai bună opțiune pentru curățarea grill-urilor, indiferent că vorbim despre un grătar sau despre un cuptor de gradina. Este posibil ca acestea să nu fie suficient de abrazive și va trebui să aplicați presiune suplimentară cu mâinile pentru un timp îndelungat pentru a obține un rezultat mulțumitor.

O perie specială de curățat grătarul, pe de altă parte, are un mâner mai lung, cu un burete de sârmă dur atașat, ceea ce înseamnă că nu trebuie să vă chinuiți prea mult.

Utilizați o piatră ponce pentru curățarea grătarului

Știați că acest tip de piatră naturală pe care mulți oameni o folosesc pentru a-și exfolia pielea funcționează excelent și pentru curățarea grătarelor? Piatra ponce este în mod natural antibacteriană și elimină foarte eficient alimentele întărite de pe grătar.

Înmuiați grătarul în apă cu săpun

Această metodă este evidentă, însă cheia succesului este răbdarea! Umpleți o tavă de plastic mare cu apă fierbinte și lichid de spălat vase, afundați grătarul și lăsați să acționeze cel puțin o jumătate de oră. Ulterior, resturile înmuiate pot fi îndepărtate ușor cu o perie simplă de spălare.

Lămâie

Se taie lămâile în jumătate și se înmoaie în cristale de sare. Încălziți grătarul, apoi frecați și stoarceți jumătățile de lămâie peste grătarul fierbinte. Acțiunea abrazivă a sării va ajuta la curățarea grătarului, iar alături de acțiunea antibacteriană din acidul citric, va face munca mai ușoară și sigură.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân