Săpunul minune făcut în casă pentru calmarea înțepăturilor de țânțari. Din ce ingrediente se prepară

A sosit timpul înțepăturilor de țânțari, iar pielea noastră suferă. Avem o soluție naturală și eficientă, pentru calmarea mâncărimii înțepăturilor.
  • Publicat:
Săpunul minune făcut în casă pentru calmarea înțepăturilor de țânțari. Din ce ingrediente se prepară

Vara aduce cu sine multe lucruri plăcute, precum zile mai lungi, timp petrecut în aer liber și soare cât cuprinde. Totuși, zilele toride sunt propice pentru acei musafiri nedoriti: supărătorii țânțari. Prin înțepăturile lor, tânțarii ne cauzează disconfort, iritație și uneori reacții alergice.

Dacă deja te-ai confruntat cu înțepăturile și vrei să eviți să-ți rănești pielea scărpinându-te, această opțiune naturală este pentru tine. Încrearcă această rețetă de săpun de casă, cu ingrediente naturale, menite să diminueze simptomele provocate de înțepături.

De ce ne înțeapă țânțarii vara și care sunt simptomele?

Țânțarii sunt mai activi vara datorită căldurii și umidității, care creează mediul perfect pentru reproducerea lor. În plus, activitățile desfășurate în aer liber cresc șansele de a fi înțepați. Atunci când un țânțar înțeapă, își introduce saliva în pielea noastră, ceea ce provoacă o reacție alergică ușoară. Simptomele comune includ:

  • Roșeață
  • Umflătură
  • Mâncărime intensă
  • Mici vezicule

Săpun pentru a calma mâncărimea și umflarea provocată de înțepăturile de țânțari

Pentru a face propriul săpun care să aline mâncărimea și să reducă umflarea cauzată de înțepăturile de țânțari, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 70 de grame de glicerină vegetală
  • 15 grame de gel pur de aloe vera
  • 5 grame de extract de gălbenele
  • 1 linguriță de pulbere de aloe vera

Instrucțiuni:

  • Într-un recipient potrivit, topește cele 70 de grame de glicerină vegetală la bain-marie până când devine complet lichidă.
  • Odată ce glicerina s-a topit, adaugă cei 15 grame de gel pur de aloe vera și amestecă bine.
  • Apoi, adaugă cei 5 grame de extract de gălbenele și lingurița de pulbere de aloe vera.
  • Amestecă până obții o compoziție omogenă.
  • Toarnă amestecul în forme de silicon pentru săpun și lasă-l să se răcească la temperatura camerei.
  • Odată ce săpunul s-a solidificat, scoate-l din forme.
  • Lasă săpunul să se odihnească timp de 24 de ore înainte de a-l folosi, pentru a te asigura că este complet întărit și pregătit pentru utilizare.

Beneficii ale săpunului pentru înțepăturile de țânțari

Aloe Vera: Aloe vera este cunoscută pentru proprietățile sale reparatorii, vindecătoare, hidratante și antioxidante. Este ideală pentru calmarea pielii iritate și accelerarea procesului de vindecare.

Glicerină vegetală: Glicerină vegetală hidratează și înmoaie pielea, oferind o barieră protectoră care ajută la menținerea hidratării.

Gălbenele: Gălbenelele sunt cicatrizante, regeneratoare și reparatorii. Extractul lor se obține prin macerarea florilor de gălbenele în ulei vegetal și este perfect pentru reducerea inflamației și îmbunătățirea aspectului pielii afectate de înțepături.

Dacă începi să folosești regulat acest săpun casnic, vei observa că nu numai că te ajută să calmezi mâncărimea și să reduci umflarea provocată de înțepăturile de țânțari, dar îmbunătățește și aspectul pielii datorită ingredientelor sale naturale. Aloe vera și gălbenelele, combinate cu glicerină vegetală, oferă hidratare, reparare și protecție, făcând acest săpun o opțiune excelentă pentru pielea sensibilă.

Sursă – https://www.panoramaweb.com.mx/bienestar/2024/6/4/haz-este-jabon-para-calmar-los-piquetes-de-moscos-rapidamente-29811.html

Sursă foto – gallery_arief / Envato

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc