Ceaiul din gălbenele – bun pentru piele frumoasă

În pandemia de coronavirus, când am fost obligaţi să încetinim ritmul activităţilor, am făcut economie de timp, ne-am adus aminte de remedii de frumuseţe simple
  • Publicat:
Ceaiul din gălbenele - bun pentru piele frumoasă
Ceaiul pentru piele frumoasă - ieftin şi la îndemână, foto Shutterstock

În perioada autoizolării la domiciliu din cauza pandemiei de coronavirus, vrând, nevrând multe persoane s-au reîntors la obiceiuri simple de frumuseţe, trucuri pe care le ştiau de la mame sau bunice. De la scurb din zaţ de cafea pentru corp, foarte eficient de altfel, la ceai de gălbenele renumit pentru faptul că are grijă de sănătatea pielii şi a mucoaselor. De asemenea, are şi proprietăţi benefice asupra aparatului digestiv.

Gălbenelele cresc în foarte multe grădini din România şi sunt socotite nişte ca fiind nişte plante nepretenţioase dar cu puteri medicinale. Într-o legendă din Marea Britanie se spune că Fecioara Maria îşi împletea în păr flori de gălbenele. Despre beneficiile lor asupra sănătăţii se vorbeşte mult şi de mult timp datorită întrebuinţării îndelungate – de la întărirea sănătăţii inimii, ca adjuvant în caz de rubeolă, variolă.
Astăzi însă, ceaiul de gălbenele este recomandat pentru buna funcţionare a sistemului digestiv şi pentru refacerea sănătăţii pielii şi a mucoaselor. Are rol în refacerea pielii şi în caz de arsuri solare, eritem fesier şi calmează şi dermul după înţepături de insecte.

Cum se prepară infuzia de gălbenele?

Pentru o cană de ceai este nevoie de o linguriţă de plantă uscată. Se lasă la infuzat 15 minute şi se consumă neîndulcit. Pentru uz extern, se prepară o infuzie mai concentrată din 2, 3 linguriţe de gălbenele la o plantă.

Este indicat să faceţi comprese cu infuzie de gălbenele pentru păstrarea fermităţii pielii şi împiedicarea formării ridurilor, luminozitatea pielii. Unele persoane care suferă de acnee, au observat efecte benefice după compresele cu infuzie de gălbenele.La fel şi în cazul unor persoane care se confruntă cu probleme precum scalpul uscat şi mătreaţa – părul se clăteşte cu o infuzie de gălbenele.
Deşi are foarte multe beneficii, infuzia de gălbenele nu este potrivită pentru gradive, femei care alăptează şi nici persoanelor care au tratamente pe bază de sedative.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân