Cum să-ţi stilizezi sprâncenele acasă: pensat, vopsit, îngrijire

Am pregătit pentru tine un ghid ideal pentru femeile care îşi doresc să înceapă să se penseze singure acasă.
  • Publicat:
Cum să-ţi stilizezi sprâncenele acasă: pensat, vopsit, îngrijire
FOTO: pexels.com / Cum să-ţi stilizezi sprâncenele acasă: pensat, vopsit, îngrijire

Îţi vine să crezi sau nu, sprâncenele chiar au un mare impact asupra feţei, iar dacă-ţi descoperi forma care se potriveşte cel mai bine trăsăturilor tale, nici nu mai e nevoie să urmezi ultimele tendinţe. Multe dintre femei aleg să se penseze singure acasă şi să le stilizeze după bunul plac, iar pentru a evita rezultatele neanticipate, am pregătit pentru tine un ghid pentru începători. Aşadar, află cum să oferi formă sprâncenelor, cum să le faci să crească şi cum să le stilizezi.

Cum să dai formă sprâncenelor

Dacă în mod normal obişnuiai să mergi la salon şi să te laşi pe mâna unui specialist, probabil pentru prima încercare acasă vei fi tentată să apelezi la un tutorial de pe Youtube. Dacă ştii că ai pielea sensibilă, îţi recomand să foloseşti o pensetă pentru îndepărtarea firelor nedorite. Personal, folosesc benzile de ceară pentru mustaţă pe care le înjumătăţesc pentru a îndepărta fiele de păr din partea superioară a sprâncenei. Este o procedură rapidă, nu necesită mari retuşuri şi, din fericire, nu-mi provoacă iritaţii. Când am început să dau singură o formă sprâncenelor mele, acasă, am pus în aplicare o tehnică prin care te poţi ghida mai uşor către rezultatul pe care doreşti să-l obţii. Mai exact, cu ajutorul unui creion alb mi-am marcat punctele care să mă ghideze către forma dorită.

  • Aliniază creionul cu nara şi colţul intern al ochiului şi desenează un mic punct în exteriorul creionului.
  • Priveşte drept în oglindă şi ghidează creionul de la nară, spre pupilă şi cel mai înalt punct al sprâncenei. Desenează un alt punct.
  • Aliniază creionul de la nară spre colţul extern al ochiului şi desenează al treilea punct către finalul sprâncenei.
  • Conectează cele trei puncte pentru a trasa forma sprâncenei.
  • Începe să îndepărtezi firele de păr aflate în exteriorul liniei trasate.
  • Foloseşte un gel pentru sprâncene pentru a le fixa în sus sau poţi folosi chiar un fixativ pe care să-l aplici pe o perie de sprâncene sau un gel de păr.
  • Lasă gelul să se usuce şi asigură-te că firele de păr sunt drepte, în sus.
  • Cu ajutorul unei forfecuţe scurtează-le până la linia trasată.
  • Îndepărtează linia trasată cu ajutorul unui demachiant.

Cum să-ţi creşti sprâncenele

La polul opus, există femei care nu au sprâncene atât de dese, motiv pentru care este important să acordăm atenţie îngrijirii acestora. Exfolierea cu regularitate este un pas esenţial atât pentru pori, cât şi pentru foliculii de păr. Mai exact, pieptănarea sprâncenelor ajută la stimularea foliculilor de păr, dar şi la exfolierea zonelor în care noi fire trebuie să iasă din piele. De asemenea, poţi încerca un ser de regenerare care să facă parte din rutina ta de îngrijire.

Cum să-ţi vopseşti sprâncenele

În acest sens am pentru tine două variante pe care personal le folosesc ori de câte ori am nevoie. Atunci când îmi doresc un efect de durată, aleg vopseaua pentru sprâncene. Nu folosesc cantităţi mari, nici de vopsea, nici de oxidant, iar conţinutul îl prepar direct într-un căpăcel. Pentru a amesteca produsele, dar şi pentru a le aplica pe sprâncene folosesc o pensulă unghiulară, plată pentru sprâncene care să mă ajute să urmez forma creată. Las vopseaua să acţioneze timp de cel mult 5 minute pentru că nu-mi doresc un rezultat prea strident, iar dacă vreodată am nevoie ca spâncenele mele să fie mai accentuate, apelez la un fard sau creion de sprâncene. Mai apoi, îndepărtez produsul cu ajutorul dischetelor demachiante şi clătesc zona.

Rezultatul se menţine cel mult două săptămâni, iar asta pentru că vopseaua se îndepărtează în urma rutinii de îngrijire. Mai exact, spăl tenul de două ori pe zi, aplic demachiant şi toner, paşi care duc la diminuarea vopselei.

În situaţia în care vreau să obţin un rezultat temporar şi foarte subtil, folosesc un gel colorat pentru sprâncene, iar dacă simt nevoia să acopăr anumite goluri, trasez fire subţiri de păr cu ajutorul unui creion acolo unde este nevoie.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”