Afecțiunea gravă ce poate să apară la pisici. Este adesea neglijată, iar medicii veterinari trag un semnal de alarmă!

Medicii veterinari avertizează că hrănirea unei pisici exclusiv cu hrană uscată poate cauza probleme grave de sănătate, precum obstrucția tractului urinar.
  • Publicat:
Afecțiunea gravă ce poate să apară la pisici. Este adesea neglijată, iar medicii veterinari trag un semnal de alarmă!

Medicii veterinari avertizează stăpânii de pisici despre o afecțiune gravă care poate fi prevenită simplu, dar care este adesea neglijată. Hrănirea pisicilor exclusiv cu hrană uscată poate duce la obstrucționarea tractului urinar. Aceasta este o problemă de sănătate frecventă și periculoasă pentru feline.

Afecțiunea gravă cu care se pot confrunta pisicile

Dr. Drew, un medic veterinar din Tampa, Florida, a devenit viral pe TikTok după ce a atras atenția asupra acestei probleme. El subliniază că pisicile își asimilează majoritatea cantității de apă prin dieta lor, iar hrana uscată, care conține doar 10% apă, nu este suficientă pentru a le hidrata adecvat. Hrana umedă conține aproximativ 75% apă, ceea ce contribuie la prevenirea unor afecțiuni grave, precum obstrucția tractului urinar.

„Aceasta este o boală extrem de comună. O vedem apărând în mod regulat în medicina veterinară, în special în situații de urgență”, a declarat Dr. Drew.

Doctorul veterinar recomandă includerea hranei umede în dieta pisicilor pentru a preveni acest tip de afecțiuni. Dr. Drew a subliniat că, deși mulți stăpâni consideră că pisicile lor sunt sănătoase cu hrana uscată, problema poate apărea brusc și poate fi fatală.

Beneficiile hranei umede pentru pisici

Pe lângă prevenirea obstrucției tractului urinar, hrana umedă ajută la hidratarea pisicilor. În plus, poate fi mai eficientă în controlul greutății și în reducerea problemelor dentare. Masticația hranei uscate poate duce la probleme dentare, în timp ce hrana umedă este mai ușor de consumat. Mai mult, aceasta reflectă mai bine dieta naturală a felinelor în sălbăticie.

Dr. Drew speră că prin informarea publicului, mai mulți stăpâni de pisici vor deveni conștienți de importanța hidratării animalelor lor de companie. El speră că aceștia vor adopta măsuri preventive, precum includerea hranei umede în dieta pisicilor. Astfel, micile feline vor fi mai sănătoase, iar riscul de a dezvolta afecțiuni grave va fi redus considerabil.

Sursă – https://www.dailymail.co.uk/femail/article-13450971/vet-urgent-cat-owner-warning-dry-food-disease.html?fbclid=IwAR3_7XCC99gsTFh87c3Zjw1mel9HsKkspNmK5bU-QBYkNYgp-mhS9Plkczs

Sursă foto – Impactphotography / Envato

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc