Greșeala pe care o fac gospodinele atunci când spală geamurile. Efectul e contrar așteptărilor: „Mizeria rămâne acolo”

Pentru rezultate eficiente atunci când spălați geamurile, trebuie să țineți cont de anumite trucuri.
  • Publicat:
Greșeala pe care o fac gospodinele atunci când spală geamurile. Efectul e contrar așteptărilor: „Mizeria rămâne acolo
foto: Shutterstock

Înainte de sărbători, orice gospodină face curățenie generală în locuință. De cele mai multe ori, spălarea geamurilor reprezintă una dintre cele mai mari probleme. Nu este nimic complicat la curățarea geamurilor, însă gospodinele nu obțin rezultatul pe care și-l doresc. Și asta se datorează unei mari greșeli pe care toată lumea o face! 

Greșeala pe care o fac gospodinele atunci când spală geamurile

Majoritatea gospodinelor preferă să curețe geamurile într-o zi însorită, crezând că în aceste condiții orice murdărie de pe sticlă va fi observată și curățată mult mai ușor. Specialiștii recomandă să spălăm geamurile pe vreme uscată și înnorată, sau cel puțin atunci când soarele nu strălucește direct pe acestea.

Așadar, dacă vă doriți ca ferestrele voastre să strălucească de sărbători, Jade Oliver, expert la Express Bi-Folding Doors, recomandă tuturor să înceapă să spele prima dată suprafața geamurilor, dar și a ramelor, atât în exterior, cât și în interior.

Ramele trebuie curățate primele

Dacă nu știați, pe rame se acumulează cea mai multă murdărie. Pe ele se așază un strat considerabil de praf, care la prima ploaie se transformă în murdărie și plutește pur și simplu pe sticlă.

„Atât pentru interior, cât și pentru exterior, va exista o acumulare de murdărie pe ferestrele din casă. Este indicat ca înainte de a pulveriza spray-uri speciale pe geamuri, să ștergeți ramele ferestrelor și să le aspirați ușor cu aspiratorul pentru a evita zgârierea suprafeței. Mizeria rămâne mereu acolo”, a precizat specialista în curățenie.

Citește și: Produsul neașteptat cu care să speli geamurile. Scapi imediat de murdărie și nu lasă deloc dâre!

După ce ramele sunt curate, puteți trecerea la curățarea geamurilor. Puteți folosi un ingredient banal care se regăsește în orice bucătărie. Drept urmare, Jade recomandă să amestecați un pahar de oțet alb cu două pahare de apă fierbinte. În acest mod, soluția obținută va curăța eficient suprafața ferestrelor și nu vor avea nicio urmă de murdărie sau pete.

Sursa foto: Shutterstock

Sursa: Mirror

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân