Cum să simți în casă, ca ”acasă”? 5 sfaturi utile pentru decorat

Mai mult ca oricând casa oricăruia dintre noi poate arăta ca în filme. Sau ca într-un showroom sau într-un catalog de mobilă.
  • Publicat:
Cum să simți în casă, ca ”acasă”? 5 sfaturi utile pentru decorat
foto: Shutterstock

Cu ajutorul rețelelor sociale, găsești astăzi cele mai frumoase idei pentru a decora casa. Găsești instrucțiuni despre cum să vopsești, cum să pui tapet, cum să aranjezi mobilă, draperiile etc. Și totuși, imaginile cu case drăguțe ce ni se arată pe ecranele reci ale telefoanelor sau computerelor sunt oare ceea ce simțim noi ”acasă”?

 

Când te muți sau vrei să dai un aspect nou spațiului în care locuiești fă documentare vizuală cu mult timp înainte de a începe lucrările propriu zise. Să aranjezi în mod armonios o încăpere este un proces de lungă durată, dacă nu ești designer interior profesionist. Și este normal să acorzi mereu atenție educației vizuale, căci pe lângă confort, o casă are nevoie și să placă ochiului.

”Măsoară de trei ori înainte să tai o dată”

Asta spune o vorbă din bătrâni. Ei bine, și când vine vorba despre amenajarea unei camere sau încăperi puteți aplica acest principiu. Alegeți mostre de culoare pentru tapet, vopsea și chiar draperii. Studiați culorile, textura și la lumina naturală, și la lumina artificială și vedeți ce efect au: vă relaxează, vă dau o stare de alertă…

Uitați-vă la tablouri celebre, pentru combinații de culori

Ce culoare merge cu nuanța ”x”, ”y”? Veți observa combinații de culori care se potrivesc de minune și au un efect armonios în tablouri. Plus că o vizită într-un muzeu sau o galerie de artă este o gură de aer proaspăt!

Nu mobila cu obiecte care sunt la modă!

Gândește-te să îți placă, să fie durabile în timp. Oricând poți cere consultanța unui specialist în design interior. Chiar dacă nu poți plăti întreaga decorare, dar măcar o sesiune în care să primești sfaturi elementare poate fi un game changer.

Podeaua, ce faci cu ea?

În economia unui spațiu, podeaua ocupă un loc foarte important. De aceea este bine să fie plăcută ochiului dar și din punct de vedere tactil. Parchet din lemn natural este evident, cea mai viabilă soluție pe termen lung. Dacă nu dețineți locuința, negociați cu proprietarul despre posibilitatea de a instala parchet.

Ce culoare au ferestrele?

Atunci când privim, căutăm instinctiv lumina. Ramele închise la culoare (maro de exemplu) ar putea ”bloca” privirea dacă pereții sunt albi de exemplu. ”Dacă sunteți în dubii, alegeți pereți și rame pentru fereste albe” sfătuiesc designerii de interior. Așa nu veți da greș. Și peste alb, puteți aplica ușor alte culori, nuanțe!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”