Designerul Veronica Zaharia ne dezvăluie secretul frumuseţii naturale

O ţinută specială, un eveniment special, o femeie frumoasă care-şi dedică o bună parte din timpul unei zile pentru a răspunde exigenţelor suratelor care-i trec pragul la Atelier. Vârste diferite, fizionomii diferite, personalităţi diferite... Veronica Zaharia este creatoarea care ştie ce trebuie făcut pentru ca o femeie să se simtă specială. Cum reuşeşte să fie mereu cu inspiraţia la purtător şi zâmbetul pe buze? Cu un machiaj natural, sport, ciocolată, mult peşte, legume şi fructe de sezon.
  • Publicat:
Designerul Veronica Zaharia ne dezvăluie secretul frumuseţii naturale

O ţinută specială, un eveniment special, o femeie frumoasă care-şi dedică o bună parte din timpul unei zile pentru a răspunde exigenţelor suratelor care-i trec pragul la Atelier. Vârste diferite, fizionomii diferite, personalităţi diferite…

Veronica Zaharia este creatoarea care ştie ce trebuie făcut pentru ca o femeie să se simtă specială. Cum reuşeşte să fie mereu cu inspiraţia la purtător şi zâmbetul pe buze? Cu un machiaj natural, sport, ciocolată, mult peşte, legume şi fructe de sezon.

Într-o zi toridă de august echipa CSÎD a luat cu asalt locul unde designerul Veronica Zaharia îşi petrece o bună parte din zi. Vizita avea drept scop un pictorial de beauty, Vera fiind protagonista.
“Este prima mea experienţă de acest gen, în general devin emotivă în faţa aparatului de fotografiat. Am acceptat provocarea pentru că sunt o cititoare fidelă în primul rând şi apoi pentru că mi s-a părut că ar fi o experienţă frumoasă să lucrez cu o echipă atât de tânără şi de talentată”, ne-a mărturisit sincer Vera.

Pentru că fiecare femeie preia din ritualul de frumuseţe al mamei, bunicii, seria de întrebări ce vizau obiceiurile moştenite a ţintit la sigur. Prin urmare, aflăm că “Atât eu, cât şi surorile mele, purtăm acelaşi gen de machiaj aproape inexistent şi cred că este ceva moştenit de la mama şi bunici. Însă niciodată nu au lipsit cremele hidratante pentru faţă şi corp şi uleiurile pentru păr din ritualul nostru de frumuseţe”.

Întorcându-ne în timp, la moda şi frumuseţile de atunci, Vera este convinsă că era mult mai greu. De ce? “Pentru că femeile pe vremea aceea erau nevoite să improvizeze pentru a avea ţinute speciale şi pentru a arăta bine. Ţin minte perfect că bunica îşi gândea singură hainele pe care şi le lucra la croitor, iar produsele cosmetice precum măştile pentru faţă şi păr le făcea singură în casă.”

Revenind la ritualul de îngrijire personal, Vera recunoaşte că foloseşte zilnic crema hidratantă pentru corp şi pentru faţă. Îi place însă să aibă părul mereu aranjat şi luminos. “Pentru asta mă las mereu pe mâinile experţilor care ştiu ce produse să folosească ca să obţină cele mai frumoase rezultate.”

Cât despre culoarea podoabei capilare? Prima dată şi-a vopsit părul în negru la 18 ani, iar la 24 a renunţat la vopsea. În prezent, altfel se prezintă situaţia. “Începând de anul ăsta, am încercat o nuanţare pentru păr natural şi sunt foarte mândră de rezultat.” Şi încă ceva: “Prefer soluţiile rapide, am o mască cumpărată pe care o folosesc atunci când simt nevoia şi o cremă pentru peelingul pe care îl fac săptămânal. Zilnic întind câte o picătură de ulei de argan pe vârfurile părului”.

O schimbare de look memorabilă? “Nu voi uita niciodată tunsoarea cu > pe care am avut-o în clasa a VIII-a. Am 3 surori şi fiecare a început din direcţii diferite să-mi tundă părul, pentru că trebuia să fiu > puţin. Rezultatul a fost un bob asimetric, mai mult decât rebel, cu care abia am îndrăznit să ies pe stradă”, îşi aminteşte amuzată Vera.

Nu am rezistat tentaţiei şi am lansat întrebarea ce încolteşte în mintea oricărei femei cârcotaşe – Cât de important este pentru tine aspectul fizic? Care-i atuul tău?… “De la marii pictori şi fotografi am învăţat că frumuseţea există în mii de feluri, important este cum o percepi şi cum transmiţi. Toţi oamenii pot fi frumoşi fără a avea trăsături şi proporţii perfecte. Frumuseţea este o stare, nu cred că ţine de nişte reguli sau parametri, iar atuul meu cred că este zâmbetul.

Şi are într-adevăr un zâmbet cuceritor. Simplitatea este o armă a seducţiei, iar Vera ştie bine asta. Îşi poartă părul lăsat liber pe spate sau prins relaxat, iar din când în când preferă buclele lejere.

În ceea ce priveste machiajul, “Ziua nu port ruj niciodată, dar seara, uneori, aplic ruj corai sau bordo închis şi mi se pare o maximă extravaganţă”.

Silueta este una de invidiat, care-i secretul? Nu mănâncă carne şi nu exagerează nici cu dulciurile, dar face sport. “Îmi place să merg la dans modern şi spinning, în măsura timpului disponibil, încerc să ajung săptămânal.”

Revenind la munca de designer, sursa de inspiraţie, ca şi în povestea de faţă, joacă un rol esenţial. Cum vine muza în cazul Parlor? “În primul rând, mă inspiră natura femeii, care poate fi pe atât de puternică pe cât este de firavă. Acesta este motivul pentru care mereu în hainele realizate de mine se vor regăsi detalii geometrice, dar şi linii fluide, ţesături rigide combinate cu cele fluide sau dantelă fină asociată cu piele.”

Un lucru e cert – din colecţiile Parlor nu vor lipsi niciodată albul, negrul şi dantela. Pentru Veronica Zaharia septembrie vine cu lansarea următoarei colecţii de primăvară-vară şi cu speranţa că va surprinde într-un mod plăcut.  

 

Fotografii de: Mihai Dăscălescu
Make-up artist: Corina Herea
Hair stylist: Gabriel Ilie
Vestimentaţie: Parlor by Veronica Zaharia

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”