Animalul de companie – problema sau placere?

Daca nu stai prea bine la capitolul timp nu iti lua caine – acesta are nevoie de plimbari zilnice pentru a-si mentine sanatatea si fericirea.
  • Publicat:
Animalul de companie – problema sau placere?
Animalul de companie – problema sau placere?

Din cele mai vechi timpuri, animalele fac parte din viata noastra: le intalnim pe strada, le admiram la prieteni, le vedem la televizor. Sunt frumoase, de incredere, sincere si ne uimesc mereu cu devotamentul si dragostea pe care ne-o ofera in mod neconditionat. Daca iti doresti un animal de companie, invata cat mai multe lucuri despre el.

• Gata te-ai hotarat! Iti cumperi un animal de companie. Dar stii in ce te bagi? Daca nu stai prea bine la capitolul timp nu iti lua caine – acesta are nevoie de plimbari zilnice pentru a-si mentine sanatatea si fericirea. In schimb, pisicile sunt animale independente prin excelenta, si vor fi absolut fericite sa se ocupe de ele insele. Si rozatoarele au nevoie doar de ingrijire domestica.

• Trebuie sa ai in vedere ca aceste animale nu au nevoie doar de hrana, ci si de ingrijiri regulate, fie ele cosmetice (tuns, periat, spalat, taiat gheare) sau veterinare (vaccinari, sterilizare, medicamente in caz de boala).

• Gandeste-te si daca vei pleca in vacanta, ce vei face cu animalul? In prezent, este usor sa iei animalele de companie cu tine atunci cand calatoresti dintr-o tara a UE in alta. Pentru pisici, caini si dihori domestici, exista o legislatie europeana armonizata pentru majoritatea tarilor UE.

Asadar tot ce trebuie sa faci e sa te asiguri ca animalul tau este vaccinat cu un vaccin antirabic valabil; are un transponder electronic sau un tatuaj lizibil; are un pasaport pentru animalele de companie care poate fi eliberat de medicul veterinar.

• In cazul in care doresti sa calatoresti cu avionul si vrei sa iti transporti animalul de companie, este esential sa anunti compania aeriana inainte de a rezerva un bilet. Companiile aeriene au conditii diferite pentru transportul animalelor de companie.
In general, iti vor cere sa te asiguri ca animalul este transportat intr-o cutie sau cusca sigura; ca are toate vaccinurile necesare, toate certificatele si permisele de intrare pentru tara spre care calatoresti; ca animalul se simte confortabil, are spatiu suficient in cusca sau cutia lui si ca are destula mâncare si/sau apa pentru intreaga calatorie.

• In decursul primei vizite la veterinar, animalutul va fi inregistrat in baza de date a cabinetului, medicul veterinar il va consulta pentru a verifica starea sa medicala, vei primi primele sfaturi de la medic si vei fi programata pentru urmatoarea vizita (deparazitare, vaccinare etc.).

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân