Cainele merge in concediu. Voi ce faceti?

Ati intrat in vacanta si va faceti bagajele pentru o plimbare asteptata un an intreg. Printre lucruri misuna insa un patruped care vrea atentie. Intrebarea este ce faceti cu el?
Cainele merge in concediu. Voi ce faceti?
Cainele merge in concediu. Voi ce faceti?

Ati intrat in vacanta si va faceti bagajele pentru o plimbare asteptata un an intreg. Printre lucruri misuna insa un patruped care vrea atentie. Intrebarea este ce faceti cu el? Il lasati la cunoscuti, la o pensiune pentru catei sau il luati in vacanta? Iata cum percepe petul favorit aceste 3 optiuni!

Prima varianta – il lasati la un prieten apropiat sau la o ruda – este optima pentru caine, atata vreme cat cunoaste aceasta persoana. Se va obisnui repede cu noul mediu, daca stapanii „de vacanta” reprezinta cunostinte vechi si sunt prietenosi. Si, firesc, daca ii ofera atentie. Cand va veti reintalni, veti gasi un patruped relaxat si extrem de bucuros ca va revede.

Singurul dezavantaj in acest caz, daca vorbim de un caine sub un an, este ca, in noua locuinta ar putea sa faca pagube. Puii obisnuiesc sa roada obiecte, sa desire textile si, in general, sa faca stricaciuni. Daca se intampla astfel de evenimente in resedinta in care a stat pe timpul vacantei voastre, s-ar putea sa va coste. Iar dupa concediu, bugetele sunt cam destabilizate.

A doua varianta vizeaza pensiunea pentru caini. Doua aspecte sunt importante in acest caz. Rezervarea unui loc la o astfel de pensiune se face din timpul iernii, aceasta in cazul in care stiti cand plecati in concediu. In timpul verii, sansele de a gasi un loc de pe o zi pe alta intr-o astfel de locatie pentru caini sunt aproape nule.

O a doua problema serioasa o reprezinta costurile ridicate pe care le presupune un astfel de serviciu pentru caini. In functie de conditiile oferite, cazarea depaseste 100 de lei pe zi. Conditia de primire in pensiune este ca vaccinarea antijigodie sa fie facuta cu cel putin 14 zile inainte de internare si cu cel mult 5 luni inainte de aceasta data.

Cazarea in pensiune este precedata de un examen clinic riguros. Daca se descopera vreo boala, animalul este internat, dar nu la pensiune, ci la o clinica veterinara. Este necesar, de asemenea, un examen parazitologic. Daca va hotarati la aceasta varianta, nu va prezentati la pensiune in ziua in care plecati in concediu, ci cu o saptamana inainte pentru a avea suficient timp atat pentru deparazitare, cat si pentru vaccinare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza
Redactor colaborator - Andreea Groza
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ... citește mai mult
Recomandare video
Cancerul colorectal (colon și rect): când se face operația minim invazivă