Cainele si pisica sufera dupa stapan?

Raspunsul este afirmativ. In cazul cainilor insa, comportamentul extrem de milos al stapanului este de vina. Cainele in mod normal nu are angoase de separare, cred specialistii.
  • Publicat:
Cainele si pisica sufera dupa stapan?
Cainele si pisica sufera dupa stapan?

Raspunsul este afirmativ. In cazul cainilor insa, comportamentul extrem de milos al stapanului este de vina. Cainele in mod normal nu are angoase de separare, cred specialistii. Daca vorbim despre pisica, lucrurile se schimba, pentru ca au un psihic extrem de instabil. Iata cum trebuie sa va comportati pentru ca patrupedele preferate sa nu sufere cand plecati de acasa.

Teoretic, un caine nu ar trebui sa sufere in absenta stapanului. Aceasta daca, o data ce l-ati adus in locuinta, nu ii creati angoase. Apropo, educatia cainelui incepe in momentul in care l-ati adus in familie. Cum poate oare aceasta educatie sa ii determine cainelui anxietate de separare? Pentru ca va e mila sa plecati si sa il lasati singur, ezitati inainte de a iesi pe usa, iar animalul simte.

Asadar, comportamentul corect este sa parasiti natural casa, fara sa va uitati inapoi. In felul acesta, cainele percepe separarea ca pe o normalitate. Daca insa va aratati compasiunea fata de animal doar pentru ca trebuie sa-l lasati singur, cainele va suferi ori de cate ori iesiti pe usa. Chiar daca vreti sa va mangaiati cainele, nu o faceti inainte de a iesi din casa, pentru ca acest gest ii creeaza patrupedului un comportament deviant.

De asemenea, absolut toate activitatile pe care le aveti alaturi de caine trebuie sa se intample normal, nu cocolosindu-l. Nu ii dati mancare si il mangaiati, nu il scoateti afara ca sa il mangaiati. Nu asociati nici o activitate fireasca cu mila, pentru ca ii produceti cainelui suferinta.

Daca vreti sa il mangaiati, faceti acest lucru spontan, fara nici o regula. In felul acesta, daca plecati in concediu si va lasati cainele la rude sau intr-un hotel, acesta va fi pregatit pentru o separare si o va percepe normal, nu ca pe o tragedie.

Pisicuta vrea hainute!

Sa vedem cum se construieste o relatie cu o pisicuta. Aceasta e un animal hipersensibil si destul de instabil psihic, dupa cum spun cercetatorii. Iata motivele pentru care vocea stapanului trebuie sa fie calma cand i se adreseaza in mod direct. In felul acesta, nu ii creati o stare de panica permanenta.

De asemenea, trebuie sa stiti ca pisicii ii este frica de aproape orice, de la o plimbare cu masina la o vizita la medicul veterinar (in felul acesta o agresati foarte tare), asa ca limitati cat puteti aceste “escapade”. Daca v-ati acomodat optim, aflati ca pisicuta e perfect adaptata vietii de interior si ca rareori sufera daca o lasati singura in casa.

Ca sa nu-i provocati angoase de separare, cel mai bine ar fi sa ii lasati la indemana haine care au mirosul vostru. Chiar daca isi va face culcus in ele (si astfel se impregneaza cu par), merita sa ii creati confortul psihic de care are nevoie. 

 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult
Cum prelungiti viata patrupedului?
Cum prelungiti viata patrupedului?
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân