Cum prelungiti viata patrupedului?

Patru lucruri sunt esentiale in viata: hrana, asistenta medicala de calitate, lipsa grijilor si mersul pe jos.
  • Publicat:
Cum prelungiti viata patrupedului?
Cum prelungiti viata patrupedului?
Patru lucruri sunt esentiale in viata: hrana, asistenta medicala de calitate, lipsa grijilor si mersul pe jos. Aceste lucruri sunt valabile atat pentru oameni, cat si pentru caini si pisici in privinta prelungirii sperantei de viata. In cazul prietenilor patrupezi, si prezenta constanta a stapanului poate insemna o existenta indelungata si fericita.

20% conteaza genele in privinta sperantei de viata a oamenilor. Este concluzia la care a ajuns un metastudiu inceput inainte de cel de-al doilea Razboi Mondial.

La ora actuala, oamenii de stiinta stiu sigur ca alimentatia corecta si echilibrata, bazata pe alimente bogate in nutrienti de calitate – toate cercetarile arata ca dieta mediteraneana este perfecta pentru specia umana -, dar si o viziune optimista asupra vietii cresc simtitor sansele catre o batranete lunga. Si in cazul animalelor de companie, aceste informatii sunt perfect adevarate.

De aceea, orice regula la care recurgeti in viata si care este menita sa va asigure un trai echilibrat, trebuie aplicata si in cazul petului favorit.

Nevoile esentiale ale cainelui

Sa vedem ca inseamna in primul rand hrana de calitate. Pe piata, exista sute de feluri de mancare destinata cainilor si pisicilor care au derivati de carne si nu carne si sunt pline de aditivi alimentari. In plus, hrana uscata poate contine in mod legal carne provenita de la animale bolnave, iar carbohidratii pot proveni din cereale cu un nivel prea mare de pesticide.

Exista insa si hrana uscata de calitate. Pretul mare este de obicei un argument ca nivelul de nutrienti existenti este la un nivel crescut. Chiar daca alegeti hrana uscata, nu ezitati sa ii dati si mancare proaspata. Este vorba de supa din tacamuri cu orez si legume. Acestea ii aduc cea mai mare parte din nutrientii necesari.

Pe langa hrana de calitate, vizitele regulate la veterinar sunt esentiale. Firesc, nu evitati vaccinarile si deparazitarile regulate. Acestea se fac de catre medic si nu dupa ureche. Doze prea mari din aceste substante ii pot grabi sfarsitul patrupedului. La fel se intampla si in cazul celorlalte medicamente date la intamplare.

Cainii sunt extrem de sensibili la produsele farmaceutice. Asa ca nu le administrati medicamente care vi se par bune, pentru ca, cel mai probabil, le faceti mai mult rau decat bine. Si inca o informatie importanta.

Produsele de curatat in special pentru pardoseala sunt extrem de nocive in cazul cainilor. Spre exemplu, daca aceste produse sunt linse frecvent in joaca de catre patruped, riscul ca acesta sa dezvolte tumori maligne devine crescut.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult
Incepe acum curatenia perfecta!
Incepe acum curatenia perfecta!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân