5 produse care te ajută să ai un somn odihnitor și nopți mai plăcute

  • Publicat:
5 produse care te ajută să ai un somn odihnitor și nopți mai plăcute
Sursa foto: shutterstock

Pentru a avea o viață sănătoasă, este important să ai parte de un somn liniștit. Și pentru a te bucura de odihnă, am întocmit o listă cu câteva produse care îți vor fi de real folos. Iată despre ce e vorba! 

Top 5 produse care îți vor garanta un somn odihnitor chiar și la finalul celor mai obositoare zile

Salteaua perfectă

Primul obiect în care e musai să investești atunci când vine vorba de spațiul de odihnă este salteaua. Ea trebuie să fie de calitate superioară, potrivită ție, dar și adaptabilă felului în care obișnuiești să dormi (pe spate, într-o parte, etc).

Dacă nu deții un buget pentru o asemenea investiție, o altă soluție ar fi să adaugi cu un topper, o saltea adițională ce se așază pe salteaua inițială și care are rolul de a asigura un somn cât mai comod.

Citește și: Cum trebuie să fie patul ca să ai parte de cel mai bun somn (P)

Perna

În egală măsură trebuie să acorzi atenție și pernei de dormit. La fel ca și-n cazul saltelei, și perna trebuie aleasă în funcție de felul în care obișnuiești să dormi.

Ideale sunt pernele din puf de gâscă, cele din spumă cu memorie sau cele antialergice. Dar aici rămâne la latitudinea fiecăruia.

Draperiile blackout

Somnul cel mai odihnitor și cel mai sănătos este cel fără nicio sursă de lumină. Alege așadar pentru fereastra dormitorului tău niște draperii prin care nu pătrunde lumina, niște draperii blackout. Somnul va fi mai liniștitor, iar tu nici nu vei realiza când a trecut noaptea.

Citește și: STUDIU: Somnul cu o sursă de lumină în cameră îngrașă și crește riscul de afecțiuni grave

Masca pentru somn

Dacă nu ești dispusă să investești în niște draperii de calitate, o altă soluție la îndemână este masca pentru somn. Marele avantaj aici este că o poți lua cu tine oriunde și oricând: chiar și atunci când pleci în vacanță, când vrei să tragi un pui de somn în mașină sau când simți nevoia să te odihnești în miezul zilei și ora nu îți permite să o faci natural.

Optează pentru una din mătase, care permite pielii să respire.

Purificatorul de aer

Aparatul cu rolul de purificare al aerului este un real ajutor în ziua de azi: pe lângă faptul că purifică totul împrejur, acesta păstrează și o prospețime și un nivel de umiditate optim, care te va ajuta să adormi rapid și să te odihnești întocmai.

Alege însă un aparat cu funcție silențioasă pentru a nu-ți perturba somnul.

Citește și: 5 paşi pentru un somn mai bun

Surse: Business Insider, Today, Mayo Clinic

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”