Soluţii simple de a ne creşte imunitatea

Schimbările de anotimp nu sunt resimţite doar de plante şi animale, ci şi de corpul nostru.
  • Publicat:
Soluţii simple de a ne creşte imunitatea

Schimbările de anotimp nu sunt resimţite doar de plante şi animale, ci şi de corpul nostru.

Acesta poate fi foarte uşor afectat de creşterea sau scăderea bruscă de temperatură dacă nu suntem atenţi şi nu îi asigurăm condiţiile necesare de acomodare la noul climat.

Creşterea imunităţii este unul dintre aspectele cele mai importante în această situaţie.

 

Alimentaţia

Indiferent de activitatea pe care o desfăşurăm, mâncarea pe care o consumăm trebuie să fie echilibrată, atât cantitativ, cât şi calitativ. Potrivit nutriţioniştilor, iaurtul este un aliment necesar datorită faptului că asigura o funcţionare normală a tranzitului intestinal.

Un studiu efectuat la Universitatea din Viena arată că 200 de grame de iaurt oferă aceeaşi energie pe care o poate da un supliment farmaceutic. Usturoiul este o legumă benefică pentru organismul nostru fiind un inamic împotriva răcelii şi a bacteriilor. Englezii au dovedit că persoanele care consumă usturoi au cu 60% mai puţine şanse de îmbolnăvire. Se recomandă o alimentaţie cu multe legume verzi, proteine de bună calitate, dar şi suplimentele cu echinaceea, ghimbir sau ceaiuri cu lămâie şi miere.

Activitatea fizică

Exerciţiile fizice pot constitui, pe termen lung, o schimbare demnă de luat în calcul pentru corpul nostru. Nu trebuie să ne lansăm în excerciţii fizice grele şi care nu ne fac plăcere, putem opta pentru un sport plăcut, cum ar fi înotul. Este cunoscut faptul că dacă alegem un program complicat, vom renunţa uşor la activitatea sportivă.

Antrenorii de fitness recomandă să te trezeşti mai devreme cu 10 minute şi să începi cu 5 minute de bicicletă sau bandă de alergat. Azi 5, mâine 10, după o săptămână un sfert de oră şi, uite aşa, organismul tău capătă rezistenţă la microbi. Îmbinarea alimentaţiei corecte cu un sport consecvent ne ajută la întărirea sistemului imunitar şi ne oferă un plus de energie zilnic.

Evitaţi antibioticele

Poate fi o surpriză, dar într-o perioada în care răcelile şi infecţiile sunt frecvente, antibioticele nu ajută sistemul imunitar, ba chiar contribuie la slăbirea acestuia. Sistemul nostru imunitar se ocupă cu îndepărtarea infecţiilor, pe când antibioticele omoară doar bacteria care duce la aceste infecţii.

În momentul în care infecţia deja există în organism, doar sistemul imunitar se poate lupta cu ea. În plus, antibioticele consumate regulat şi în doze mari pot ajuta bacteria respectivă să dezvolte un grad de rezistenţă foarte mare la acest medicament.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Remedii naturale pentru durerile în gât
Remedii naturale pentru durerile în gât
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: