4 simptome banale pe care ar trebui să le iei în serios – îţi pot semnala un pericol!

Vezi care sunt cele mai frecvente simptome banale pe care multă lume le ignoră, dar pe care ajung mai târziu să le regrete.
  • Publicat:
4 simptome banale pe care ar trebui să le iei în serios – îţi pot semnala un pericol!

Fiecare durere sau înţepătură din corp îţi poate atrage atenţia că în organismul tău este ceva în neregulă.

Chiar dacă poţi rezolva temporar problema cu o pastilă sau cu odihnă, astfel de semne, dacă persistă sau nu cedează la medicamente, ar putea să îţi semnaleze că este vremea să programezi o vizită la medic.

Vezi mai jos care sunt cele mai frecvente simptome banale pe care multă lume le ignoră, dar pe care ajung mai târziu să le regrete.

Durere de cap

Toată lumea se plânge la un moment dat de o durere de cap, fie că aceasta este la nivelul frunţii, tâmplelor sau cefei. Însă durerile de cap pot avea şi alte cauze, în afară de oboseală sau stres, cum ar fi hipertensiunea arterială sau, mai grav, un anevrism cerebral.

Prin urmare, dacă durerea de cap apare brusc şi este foarte puternică, nu o ignora, nu o trata cu pastile, nici cu somn, ci adresează-te medicului!

Durere ascuţită de dinţi

O carie, o băutură rece sau, din contră, fierbinte, o bucăţică de ciocolată, toate acestea pot cauza iritarea nervului dentar, care se poate manifesta printr-o durere cruntă. Însă şi o infecţie dentară poate fi sursa acestei dureri groaznice, mai ales dacă nu cedează cu analgezice.

Nu întârzia vizita la medicul stomatolog, pentru că un abces dentar netratat îţi poate pune în pericol întreg organismul.

Durere de stomac

Da, durerea de stomac este adesea cauzată de alimentaţia nesănătoasă sau de băuturile acidulate, dar sunt şi alte motive ce se pot ascunde în spatele acestui simptom.

Crampele abdominale puternice, durerea care înjunghie în partea dreaptă a abdomenului, balonarea şi vărsăturile pot fi semne ale inflamării apendicelui. Într-o astfel de situaţie, nu e rost de aşteptat decât… ambulanţa!

Durere în piept

Alimentele picante, fumatul, deshidratarea şi oboseala sunt cauze frecvente ale durerilor în piept. Există însă şi cazuri când presiunea resimţită la nivelul pieptului poate semnala o problemă mai gravă, precum un infarct, mai ales dacă este însoţită de dureri la nivel cervical, care se extind pe braţul stâng şi determină scurtarea respiraţiei.

Mai ales dacă te ştii cu factori de risc pentru boli de inimă, nu ignora astfel de semnale şi solicită de urgenţă un echipaj medical.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”