Oboseala, transpirația, durerile: de ce nu trebuie să ignori aceste simptome

Oboseala nejustificată, respiraţia îngreunată, transpiraţia abundentă şi durerile survenite la nivelul gâtului sunt doar câteva dintre simptomele la care trebuie să fii atentă. Descoperă ce probleme de sănătate pot semnala astfel de manifestări!
  • Publicat:
  • Actualizat:
Oboseala, transpirația, durerile: de ce nu trebuie să ignori aceste simptome

De cele mai multe ori, durerea în piept este simptomul care anunţă un infarct, dar există multe alte semnale, mai subtile, pe care corpul ţi le oferă atunci când ceva este în neregulă. Oboseala nejustificată, respiraţia îngreunată, transpiraţia abundentă şi durerile survenite la nivelul gâtului sunt doar câteva dintre simptomele la care trebuie să fii atentă.

Descoperă ce probleme de sănătate pot semnala astfel de manifestări!

Oboseala

Oboseala poate fi prezentă aproape zilnic, dar nu tot timpul semnalează o problemă de sănătate gravă. Dar dacă apare în situaţiile descrise mai jos, cel mai bine ar fi să mergi la medic pentru o evaluare amănunţită:

  • Te simţi fără vlagă după efectuarea exerciţiilor fizice
  • Nu te epuizezi cu munca, dar simţi o presiune constantă în piept
  • Activităţi simple precum făcutul patului, shoppingul sau mersul pe jos ţi se par foarte obositoare
  • Pe lângă oboseală, te confrunţi şi cu tulburări de somn

Transpiraţie abundentă şi dificultăţi de respiraţie

Pe măsură ce îmbătrânesc, femeile tind să acumuleze kilograme în plus din cauza sedentarismului, iar acest lucru duce la probleme respiratorii. Bufeurile sunt simptome specifice în perioada menopauzei, dar pot semnala şi o afecţiune cardiacă.

Iată care sunt simptomele la care trebuie să fii atentă:

  • Respiri greu deşi nu faci efort
  • Dificultăţile respiratorii se înrăutăţesc atunci când stai întinsă
  • Transpiri fără motiv, ai tot timpul pielea umedă şi rece
  • Simptomele de mai sus sunt însoţite de dureri în piept şi senzaţie de epuizare

Dureri de gât, de maxilar, de ceafă sau de spate

Prezenţa inflamaţiilor din corp sunt date de gol de dureri apărute în diverse zone ale corpului, ca urmare a declanşării anumitor nervi. De exemplu, durerea de maxilar poate semnala o afecţiune a inimii, mai ales dacă durerea este difuză. De asemenea, dacă disconfortul apare sau se înrăutăţeşte la efort, ar fi bine să mergi la medic pentru un control.

Semnalele de care trebuie să ţii cont:

  • Durerile de mâini
  • Durerile care pornesc la nivelul pieptului şi se extind până la regiunea superioară a spatelui (ceafă, gât, umeri etc.)
  • Durere apărută din senin, fără un motiv anume, ce poate fi chinuitoare mai ales noaptea
  • Dureri de maxilar, în special în partea stângă a feţei

Toate aceste simptome au fost semnalate de multe femei care au suferit un atac de cord la distanţă de câteva săptămâni sau luni, aşa că acordă-le atenţia cuvenită şi mergi la medic dacă acestea persistă.

Analizele de sânge, electrocardiograma şi măsurarea tensiunii arteriale şi a pulsului îi vor oferi specialistului un tablou complet asupra simptomelor pe care le ai şi astfel va putea stabili un diagnostic corect şi un tratament corespunzător.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”