Reflexoterapia, remediul excelent împotriva circulaţiei periferice defectuoase

Studiile recente arată că reflexoterapia poate fi remediul natural super eficient împotriva acestor dureri musculare.
  • Publicat:
Reflexoterapia,  remediul excelent împotriva circulaţiei periferice defectuoase

Nu reuşeşti să scapi de durerile de la ultima tură de jogging? Studiile recente arată că reflexoterapia poate fi remediul natural super eficient împotriva acestor dureri musculare.
Reflexoterapia constă în aplicarea presiunii pe anumite puncte strategice de pe suprafaţa mâinilor,  picioarelor sau urechilor şi care poate reduce intensitatea durerilor cu până la 40%. De asemenea, reflexoterapia poate fi la fel de eficientă ca şi medicamentele antiinflamatoare, folosite împotriva durerilor, sugerează un alt studiu realizat de aomenii de ştiinţă britanici.

Reflexoterapia se aseamănă din mult puncte de vedere cu acupunctura, mai ales în ceea ce priveşte modul de acţionare, numai că, în loc de ace, se foloseşte strategia de apăsare a unor puncte reflexogene care stimulează zone specifice din organism.
Co-autoarea acestei cercetări spune că tratamentul are capacitatea de a stimula producţia de morfină, care ajută la eliberarea de endorfine din măduva spinării şi creier, care sunt recunoscute pentru rolul lor benefic asupra ameliorării durerilor şi care asigură o mai bună-dispoziţie.

În plus, prin masaj se facilitează circulaţia sanguină şi transportul toxinelor spre organele de eliminare şi detoxifiere, astfel că ajută la remodelarea corporală şi la un mai bun sistem digestiv.

Există însă şi efecte secundare ale reflexoterapiei, care sunt totuşi reacţii perfect normale şi care nu ar trebui să ducă la întreruperea tratamentului, printre acestea numărându-se stările de vomă, greaţa, diareea şi ameţelile.

Sursa: health.com
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: