Ciupercile, o sursă preţioasă de vitamina D

Dacă soarele nu este cel mai bun prieten al vostru, atunci încercaţi să obţineţi doza zilnică de vitamina D din alimente. Ciupercile sunt un bun exemplu de legume bogate în această vitamină, însă trebuie să ţineţi cont că, înainte de a fi consumată, medicii recomandă expunerea acestora la razele soarelui pentru cel puţin jumătate de oră.
  • Publicat:
Ciupercile, o sursă preţioasă de vitamina D

Dacă soarele nu este cel mai bun prieten al vostru, atunci încercaţi să obţineţi doza zilnică de vitamina D din alimente. Ciupercile sunt un bun exemplu de legume bogate în această vitamină, însă trebuie să ţineţi cont că, înainte de a fi consumate, medicii recomandă expunerea acestora la razele soarelui pentru cel puţin jumătate de oră.

Se pare că prin această expunere ciupercile pot asimila o cantitate de vitamina D la fel de mare precum cea din suplimentele alimentare. Deci, de ce să nu alegem surse naturale în locul celor artificiale?

Vitamina D este esenţială pentru o imunitate puternică, oase rezistente şi dinţi sănătoşi şi, de asemenea, ajută la asimilarea mai bună a calciului, un alt element indispensabil pentru buna funcţionare a organismului.

Potrivit specialiştilor, doza zilnică recomandată de vitamina D pentru adulţi este de maximum 2.000 U.I., iar o porţie de ciuperci “bronzate” în prealabil poate asigura aproape 400 de U.I. de vitamina D, o cantitate deloc de neglijat.

Un alt zvon care circulă este acela că gătitul legumelor duce la pierderea vitaminelor, însă acest lucru nu este deloc adevărat, susţin aceeaşi specialişti: legumele pot fi consumate sub orice formă – crude, gratinate, fierte, călite- iar vitaminele nu se vor pierde ci, din contră, vor fi mai uşor de asimilat de către orgasnim.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stereotaxie: „Nu este dureroasă, nu necesită o anestezie și nici măcar o internare a pacientului”