Cafeaua, excelentă pentru sănătate

Adulţii cu vârstele cuprinse între 50 - 71 de ani care beau cafea zilnic beneficiază de o reducere cu 10% a riscului de deces în comparaţie cu persoanele care nu beau, potrivit unui studiu realizat de National Cancer Institute din Statele Unite.
  • Publicat:
Cafeaua, excelentă pentru sănătate

Adulţii cu vârstele cuprinse între 50 – 71 de ani care beau cafea zilnic beneficiază de o reducere cu 10% a riscului de deces în comparaţie cu persoanele care nu beau, potrivit unui studiu realizat de National Cancer Institute din Statele Unite.

400.000 de persoane au participat la el. Iar rezultatele arată că acela care soarbe, în medie, trei ceşti de cafea pe zi – obişnuită sau fără cofeină – prezintă mai puţine riscuri de a deceda din cauza unor maladii cardiovasculare şi respiratorii, atacuri cerebrale, răni, accidente, diabet sau infecţii.

Sursa: ediţia tipărită a revistei Ce se întâmplă, Doctore?

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Fructele ne apără de radiaţii
Fructele ne apără de radiaţii
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”