Remedii pentru durerile de spate – elimină disconfortul și sunt la îndemâna oricui!

  • Publicat:
Remedii pentru durerile de spate - elimină disconfortul și sunt la îndemâna oricui!

Remedii pentru durerile de spate – eficiente, rapide, ușor de pus în practică. Află ce poți face acasă pentru a scăpa de durerea de spate chinuitoare.

Durerea de spate a devenit una dintre cele mai comune afecţiuni ale prezentului. Statul îndelungat la birou, lipsa de mişcare, stresul şi alţi factori contribuie la apariţia lor.

Ţi-am pregătit o listă cu remedii pentru durerile de spate, dar reţine că acestea nu dau rezultate uimitoare în cazul în care suferi de alte boli mai grave.

5 remedii pentru durerile de spate

Nu sta întinsă!

Nu se numără printre remedii pentru durerile de spate, ci este mai degrabă un avertisment. Opinia generală este aceea că dacă vei sta câteva zile în pat, sigur îţi va trece. Nimic mai greşit!

Specialiştii spun că statul îndelungat în poziţia culcat nu face decât să înrăutăţească problema. Cea mai bună poziţie este pe spate, dar cu perne sub genunchi.

Nu dormi cu faţa în jos, pentru că această poziţie te forţează să ridici capul pentru a respira şi aşa te alegi şi cu dureri de gât. Fă mişcare ori de câte ori găseşti câteva minute libere, ajută foarte mult.

Fă o baie caldă

Căldura ajută la creşterea elasticităţii muşchilor, aşa că fă o baie fierbinte de 20 de minute. Dacă se adaugă în apă puțină sare de mare, aceasta va reduce inflamaţia şi va ameliora durerile de spate şi va da o stare plăcută de relaxare.

Este unul dintre cele mai plăcute remedii pentru durerile de spate – tot ce trebuie să faci este să stai în cadă, relaxată, pentru 30 de minute.

Foloseşte gheaţă

Gheaţa ajută la reducerea inflamaţiei şi la eliminarea disconfortului, pentru că nervii nu mai trimit semnale dureroase la creier. Pune gheaţă într-un prosop şi ţine-l pe zona dureroasă timp de 20-30 de minute.

Bea lapte

Oasele sunt făcute din calciu, iar acesta provine cel mai adesea din lapte, dar nu numai. Femeile trebuie să aibă grijă să includă cât mai mult calciu în dietă pentru a se feri de osteoporoză.

Pentru a preveni sau ameliora durerile de spate, este necesar să consumi zilnic alimente bogate în calciu care îți întăresc oasele şi îți protejează coloana vertebrală, precum varza, broccoli, spanacul, peştele şi alimente bogate în vitamina D.

Poți lua un plus de calciu şi magneziu sub formă de complex de vitamine sau poți consuma alimente bogate în magneziu, precum legume verzi, cartofi, banane, cereale, seminţe, lapte, peşte sau soia.

Bea ceai de muşeţel

Ceaiul de muşeţel calmează ţesutul muscular, scrie healthline. Adaugă o lingură de flori de muşeţel într-o cană cu apă clocotită, infuzează pentru 15 minute. Bea maximum trei ceşti de infuzie de muşeţel zilnic pentru a calma ţesuturile musculare tensionate.

Aceste remedii pentru durerile de spate pot ajuta la ameliorarea simptomelor neplăcute, dar ține cont că problema care persistă pe termen lung necesită o vizită la medic!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Coada calului, remediu pentru sănătate
Coada calului, remediu pentru sănătate
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”