Dieta-minune a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă fostul președinte al României, la 93 de ani

  • Publicat:
Dieta-minune a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă fostul președinte al României, la 93 de ani
Sursa foto: Facebook

Ajuns la 93 de ani, Ion Iliescu este invidiat de mulţi graţie longevităţii sale. Întrebat fiind cum se menține, totuși, în formă, Iliescu a preferat mereu să glumească: „Este secret!”

Dieta lui Ion Iliescu. Ce mănâncă la 93 de ani fostul politician

Dieta lui Ion Iliescu are la bază o alimentație asistată biochimic. E vorba de o formă a regimului alimentar disociat, aprofundată de nutriționistul Ion Popa Blaga, prin care, în timp, pacienții pot renunța la medicamente și evită intervențiile chirurgicale.

„Nu văd o altă alimentație (asistată biochimic, prin care proteinele, glucidele și lipidele se consumă separat, nu împreună) care să pună pe picioare un om cu afecțiuni cardiace majore, într-un timp atât de scurt”, a declarat nutriționistul Ion Blaga.

Muşchiuleţul de vită este baza reţetei recomandate pentru persoanele care vor să îşi prelungească viaţa. Ar fi nevoie pentru o porţie de 200 de grame de carne, două grame de piper boabe, ulei de măsline şi puţin coniac.

„După ce ai uns cu puțin ulei mușchiuletul, merge la tigaie. Nu trebuie prăjit prea mult pentru că vita se mănâncă în sange. Cât timp carnea stă la pătruns, pregătim sosul.

Stingem cu zeama de vită pe care o vom obține din oase de vită fierte câteva ore și gata sosul. Mușchiulețul îl mai tragem în tigaie cât să ia aroma inconfundabilă de piper. Pentru decor avem nevoie de 2 roșii cherry și câteva felii de mango, reductie de otet balsamic cu sos de soia și preparatul este gata”, a detaliat Ion Popa Blaga.

Fostul președinte a vorbit și despre starea sa de sănătate într-un interviu recent: „Sunt destul de bine. Umblăm cu sprijin, nu prea ieșim pe afară. Avem un cadru cu care ne deplasăm. Sigur, nu mai avem 23 de ani, ci 93, e o diferență”.

Citește și: Dieta lui Steve Martin. Cum reușește să se mențină la 76 de ani

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: