Pericolul din cafeaua de la automate. Avertismentul medicilor: Poate provoca septicemie!

Specialiștii trag un semnal de alarmă, avertizând că băuturile pe care le luăm de la aceste aparate pot provoca boli destul de grave.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Pericolul din cafeaua de la automate. Avertismentul medicilor: Poate provoca septicemie!
sursa foto: Envato

Sunt persoane care nu au timp să bea cafeaua dimineața acasă, așa că preferă să savureze una de la automate, cele mai multe fiind în drum spre serviciu. Cafeaua de la automate este tot timpul la îndemâna oricui și este mult mai ieftină. Dar acest obicei este unul periculos pentru sănătatea noastră, explică specialiștii. Iată care sunt motivele pentru care nu este bine să mai consumăm cafea de la automatele amplasate pe străzi!

De ce nu este bine să consumăm cafea de la automate

În țara noastră, există peste 100.000 de astfel de aparate, inclusiv în instituţiile publice. Sunt mulți părinți care le cumpără ciocolată caldă cappuccino celor mici, însă autorităţile atrag atenţia că multe aparate funcţionează ilegal, pentru că nu sunt racordate la reţeaua de apă. În acest mod, aparatele permit dezvoltarea unor bacterii periculoase, care pot provoca boli grave, inclusiv septicemie.

Doctorii precizează că putem contracta bacterii periculoase de la automatele de cafea, precum E. coli sau Salmonella.

„Pot să dea o serie de infecții bacteriene cu microbi de genul E. coli, salmonelozele sau enterobacterii. Acestea pot să dea toxiinfecții alimentare cu diaree, cu vomă, care poate să meargă până la forme severe de deshidratare, febră mare, dureri de cap. La persoanele cu imunitate scăzută poate să dea și forme de septicemie care sunt foarte grave”, susține Valentina Boboc, medic de familie, pentru Observator News.

Citește și: Ce se întâmplă dacă pui sare în cafea. Efectul nebănuit asupra sănătății

Acestea pot ascunde bacterii periculoase

Trebuie precizat că apa din interiorul aparatelor de cafea nu provine de la robinet, ci din bidoane. Autorităţile au declarat că pot controla doar aparatele din exterior, nu şi pe cele din interiorul clădirilor.

„Avem nevoie şi de ajutorul consumatorilor, acolo unde aceştia observă nereguli sau lipsă de igienă, au posibilitatea să ne transmită prin intermediul unei aplicaţii pe care o găsesc pe pagina autorităţii noastre. Acolo unde le depistăm în afara clădirilor, cu siguranţă sunt identificaţi operatorii economici şi sancţionaţi corespunzător”, a precizat Horia Constantinescu, preşedinte ANPC.

Citește și: 4 beneficii surprinzătoare ale cafelei pentru corpul și mintea ta

Urmărește CSID.ro pe Google News
BANC |
BANC | "Domnu' doctor, am o problemă"
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: