Cum să înlături obstacolele din calea exercițiilor fizice

  • Publicat:
Cum să înlături obstacolele din calea exercițiilor fizice

Știm cât de greu îți este să apuci de sport, mai ales atunci când vremea nu te ajută, iar starea psihică nu e grozavă. Chiar și atunci când știi că exercițiile te vor ajuta să te simți mai bine, a face primul pas este totuși mai ușor de spus decât de făcut. Obstacolele în calea exercițiilor fizice sunt foarte reale, în special atunci când te lupți și cu o problemă de sănătate mintală.

Iată câteva bariere comune în calea începerii activității fizice și cum le poți depăși

Când te simți extenuat. Când ești obosit, deprimat sau stresat, pare că antrenamentul te va face să te simți mai rău. Dar adevărul este că activitatea fizică este un energizant puternic. Studiile arată că exercițiile fizice regulate pot reduce dramatic oboseala și pot crește nivelul de energie. Dacă te simți cu adevărat obosit, încearcă o plimbare rapidă de 5 minute. Sunt șanse ca, odată ce începi să te miști, vei avea mai multă energie și vei putea merge mai mult timp.

 

Când te simți copleșit. Când ești stresat sau deprimat, gândul de a adăuga o altă obligație la programul tău zilnic încărcat poate părea copleșitor. Să te antrenezi pur și simplu nu pare practic. Dacă ai copii, găsirea pe cineva care să aibă grijă de ei în timp ce faci sport poate fi, de asemenea, un mare obstacol. Cu toate acestea, dacă începi să te gândești la activitatea fizică ca la o prioritate (o necesitate pentru bunăstarea ta mentală), vei găsi în curând modalități de a încadra mici cantități de exerciții fizice chiar și în cel mai încărcat program.

 

Când te simți descumpănit. Chiar dacă nu ai făcut niciodată exerciții fizice, poți găsi modalități de a deveni activ într-un mod confortabil. Începe încet, cu activități ușoare, cu impact redus, câteva minute în fiecare zi, cum ar fi mersul pe jos sau dansul.

 

Când ai o părere proastă despre tine. Ești cel mai rău critic al tău? Este timpul să încerci un nou mod de a te gândi la corpul tău. Indiferent de greutate, vârstă sau nivelul tău de fitness, există mulți alții în aceeași barcă. Cere-i unui prieten să facă exerciții cu tine. Atingerea chiar și a celor mai mici obiective de fitness te va ajuta să câștigi încredere în corp și să îmbunătățești modul în care te gândești la tine.

 

Senzație de durere. Dacă ai o dizabilitate sau o problemă gravă de greutate, artrită sau orice boală care îți limitează mobilitatea, discută cu medicul tău despre cum poți face exerciții fizice în siguranță. Nu ar trebui să ignori durerea, ci mai degrabă să faci ce poți, când poți. Împarte sesiunea de exerciții în părți mai scurte, dacă acest lucru te ajută, sau încearcă să faci exerciții în apă pentru a reduce disconfortul articular sau muscular, cum ar fi de exemplu clasa de Aqua Gym de la World Class.

 

Începe cu pași mici. Când te afli sub norul anxietății sau al depresiei și nu ai făcut exerciții de mult timp, stabilirea unor obiective extravagante, cum ar fi finalizarea unui maraton sau antrenamentul timp de o oră în fiecare dimineață, te va dezamăgi.

 

Programează-ți antrenamentele atunci când energia ta este cea mai mare. Poate că ai cea mai mare energie dimineața, înainte de serviciu sau școală sau la prânz? Sau poate faci mai bine exerciții fizice în weekend? Dacă depresia sau anxietatea te fac să te simți obosit și nemotivat toată ziua, încearcă să dansezi pe muzică sau pur și simplu ieși la o plimbare.

 

Concentrează-te pe activitățile care îți plac. Orice activitate care te face să te miști contează. Aceasta ar putea include aruncarea unui frisbee cu un câine sau un prieten, mersul pe jos la cumpărături sau mersul cu bicicleta. Activități precum grădinăritul sau abordarea unui proiect de îmbunătățire a locuinței pot fi modalități excelente de a începe să te miști atunci când simți că nu ai chef de nimic.

 

Fii confortabil. Poartă haine confortabile și alege-ți o locație care te energizează. Pentru asta, poți apela la orice club World Class din rețea, unde vei găsi echipamente de top și instructori gata să lucreze alături de tine, pentru a-ți redobândi pofta de mișcare.

 

Oferă-ți recompense. O parte din recompensa finalizării unei activități este cât de bine te vei simți după aceea. Răsplătește-te cu o baie fierbinte după un antrenament, un smoothie delicios sau cu un episod suplimentar din serialul tău, de exemplu.

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan
Recomandări: