Vrei să slăbești fără să te chinui? Adoptă aceste 5 obiceiuri

  • Publicat:
Vrei să slăbești fără să te chinui? Adoptă aceste 5 obiceiuri

Pierderea în greutate necesită efort – dar timpul pe care îl dedici să mănânci sănătos și să faci exerciții nu trebuie să pară ca un al doilea job. Chiar dacă nu ai timpul, banii sau motivația să mergi la sală și să pregătești mâncare gătită acasă în fiecare seară (sau dacă ești pur și simplu un leneș autoproclamat), există o mulțime de strategii cu efort redus (dar foarte eficiente) pentru a scăpa de kilogramele nedorite.

Iată câteva strategii care pot ajuta la simplificarea pierderii în greutate.

Fă multitasking în fața televizorului

Economisește timp (și bani) renunțând la sala de sport și făcând exerciții acasă, în schimb. Păstrează câteva gantere lângă televizor sau pur și simplu fă abdomene sau fandări în timpul emisiunii tale preferate.

Poți merge chiar mai departe de atât: pune-ți banda de alergat sau bicicleta în fața televizorului, astfel încât să nu poți vedea serialul tău preferat dacă nu te urci pe una dintre ele. 

Gătește într-o singură zi pentru toată săptămâna

Gătește o singură dată duminica și mănâncă ceea ce ai pregătit în timpul săptămânii. Și ideal e să nu faci șapte feluri diferite de mâncare. De exemplu, pregătește un pui la cuptor și suficient orez brun și legume pentru a avea toată săptămâna. Astfel, trebuie să te gândești la mâncare doar o dată pe săptămână în loc de 21 de ori și dacă mănânci zi de zi același lucru, oricât ai adora felul acela de mâncare, te vei plictisi, așa că vei consuma o cantitate din ce în ce mai mică.  

Există și studii care sugerează că limitarea varietății de alimente din dietă și consumul acestora la intervale standard, precum o dată pe zi sau o dată pe săptămână, te poate ajuta să mănânci mai puțin, deoarece vei fi mai puțin tentat să faci excese cu un aliment dacă îl consumi regulat.

Scurtează-ți plimbarea de cumpărături

În loc să te plimbi pe culoare în supermarket cu stomacul gol, mănâncă înainte de a merge la magazinul alimentar și, odată ajuns acolo, cumpără doar produsele de pe listă. Astfel, singurul pas rămas este să decizi ce marcă sau tip de produs să cumperi.

Alege laptele degresat în loc de lapte integral; ia paste, orez și pâine integrale în locul celor albe; alege apă minerală în loc de băuturi răcoritoare; optează pentru fructe întregi în loc de băuturi aromate cu gust de fructe.

Și dacă ai tendința de a mânca prea mult direct din ambalaj, alege pachete preporționate, adică, în loc să cumperi o pungă de un kilogram de migdale, cumpără mai multe pungi de câte 30 de grame fiecare.

Fă o pauză între înghițituri

S-ar putea să dureze puțin timp să te obișnuiești cu acest obicei nou, dar așezarea furculiței sau a linguriței jos între fiecare înghițitură încetinește procesul și te poate ajuta să consumi mai puține calorii. În plus, trebuie să mesteci bine mâncarea. Pentru că durează aproximativ 20 de minute pentru ca semnalul de sațietate să ajungă la creier,  mestecatul îndelungat contribuie la coordonarea dintre stomac și creier. Un alt mod de a te sătura mai repede: bea apă înainte de masă. Această acțiune simplă nu numai că te hidratează, ci și te poate ajuta să consumi mai puține calorii în timpul mesei.

Încorporează mai mulți pași în rutina ta zilnică

Dacă programul tău nu îți permite timp pentru antrenamente structurate, găsește modalități de a încorpora mai multă mișcare pe tot parcursul zilei. Dacă nu poți face exercițiile toate odată, încearcă să împarți timpul în intervale, cum ar fi trei segmente de 10 minute. Sau poartă un pedometru pentru a-ți urmări pașii și propune-ți să faci cel puțin 100 de pași mai mult decât ziua precedentă. Modalități ușoare de a adăuga mai mulți pași: ridică-te de la birou și fă o scurtă plimbare cel puțin la fiecare 2 ore, dacă nu chiar în fiecare oră, și folosește scările în locul liftului.

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being