Dr. Pascal Dameh: ”Liposucția nu este o metodă de pierdere în greutate”

Prin liposucție sunt eliminate permanent o mare parte din celulele de grăsime. Însă pacientul trebuie să nu se îngrașe apoi.
  • Publicat:
Dr. Pascal Dameh: ”Liposucția nu este o metodă de pierdere în greutate”
Dr. Pascal Dameh: ”Liposucția nu este o metodă de pierdere în greutate”, foto arhivă

În multe cazuri remodelarea siluetei devine dificilă prin sport căci în unele zone depozitele de grăsime nu se diminuează ușor. Liposucția este una dintre soluțiile oferite de chirurgia estetică pentru remodelarea corporală. Am stat de vorbă cu chirurgul estetician Pascal Dameh despre liposucție.

 CSÎD: Ce este liposucția?

Dr. Pascal Dameh: Liposucția este o procedură chirurgicală prin care surplusul de grăsime este eliminat, care se adresează atât femeilor, cât și bărbaților.

De ce se fac liposucții?

CSÎD: Ce scop are liposucție?

Dr. Pascal Dameh: Scopul liposucției este de a redimensiona și de a redefini părți ale corpului în care grăsimea este greu de eliminat prin exerciții fizice sau dietă și de a reda un contur armonios corpului.

Nu este recomandată îngrășarea după liposucție

CSÎD: Ce se întâmplă dacă pacientul se îngrașă la ceva timp după liposucție?

Dr. Pascal Dameh: Prin liposucție sunt eliminate permanent o mare parte din celulele de grăsime, însă dacă pacientul nu adoptă un stil de viață sănătos, există posibilitatea ca aceste depozite să se formeze din nou, într-un mod diform. Această procedură nu trebuie privită ca o modalitate de pierdere în greutate.

Gușa, abdomenul – mai des supuse liposucției

CSÎD: Ce zone sunt des supuse liposucției?

Dr. Pascal Dameh: Foarte multe persoane sunt predispuse să acumuleze depozite de grăsime în zona abdomenului și feselor, însă liposucția poate fi efectuată în mai multe zone ale corpului, precum: gușă, brațe, partea superioară sau partea inferioară a abdomenului, spate, zona anterioară a genunchilor, coapse.

Liposucția este pentru persoanele cu greutatea stabilă

CSÎD: Cui se adresează acest tip de intervenție?

Dr. Pascal Dameh: În urma unei consultații se va stabili dacă pacientul este un bun candidat pentru această intervenție, ținându-se cont de istoricul medical și de starea de sănătate. Liposucția se adresează persoanelor care au depozite de grăsime localizate la nivelul coapselor, genunchilor, feselor, mâinilor, gușii sau spatelului, care nu poate fi eliminată prin dietă și exerciții, a căror greutate nu fluctuează și este stabilă, persoanele care doresc să își contureze anumite forme ale corpului.  Liposucția poate fi efectuată și cu alte proceduri, de exemplu grăsimea eliminată poate fi redistribuită în alte zone ale corpului, redându-le fermitate și volum, precum coapsele, obraji sau buze.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân